|

Tuzla: U posljednja četiri dana više od 80 požara

Tuzla: U posljednja četiri dana više od 80 požara
0
F
FENA
18.3.2012. u 19:37
3
komentara
0

dijeljenja
Tuzla: U posljednja četiri dana više od 80 požara Foto: Arhiv
Općinski štab civilne zaštite (OŠCZ) Tuzla je na vanrednoj sjednici održanoj u nedjelju konstatirao da je u posljednja četiri dana evidentirano više od 80 požara.
Do požara je dolazilo uslijed paljenja korova od građana prilikom obavljanja proljetnih i poljoprivrednih radova na njihovim posjedima.

Na ovakav način neodgovorni pojedinci učestvuju u počinjenju krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i druga zabranjena djela, ugrožavajući pritom živote ljudi, javnu i privatnu imovinu, a stanje protupožarne zaštite je kritično.

Stoga OŠCZ Tuzla zabranjuje paljenje korova i rastinja radi obavljanja proljetnih, poljoprivrednih i drugih radova te zahtijeva punu mobilnost svih službi, a posebno Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice.

Također se zahtijeva puna mobilnost članova Savjeta mjesnih zajednica radi poduzimanja i preventivnih mjera otklanjanja opasnosti od požara, kao i mjera na otkrivanju počinitelja tih nedozvoljenih radnji.

Od organa policije i pravosuđa OŠCZ zahtijeva da zaštite javnu i privatnu imovinu, živote i zdravlje osoba od onih koji paljenjem vrše krivična djela izazivanja opće opasnosti, a za sutra je zakazana sjednica OŠCZ, saopćeno je iz Općinskog štaba Civilne zaštite Tuzla.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...