|

Tuzla: Civilna zaštita zabranila paljenje korova

Tuzla: Civilna zaštita zabranila paljenje korova
0
F
FENA
19.3.2012. u 09:16
1
komentara
0

dijeljenja
Tuzla: Civilna zaštita zabranila paljenje korova
Na svojoj jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinski štab Civilne zaštite (OŠCZ) Tuzla zabranio je paljenje korova i raslinja u sklopu obavljanja poljoprivrednih i drugih radova.
Na sjednici je konstatirano kako je u posljednja četiri dana evidentirano 80 požara, a da je stanje protupožarne zaštite kritično.

"Na ovakav način neodgovorni pojedinci čine kaznena djela izazivanja opće opasnosti i druga zabranjena djela, ugrožavajući pri tome živote ljudi te javnu i privatnu imovinu", saopćio je zapovjednik OŠCZ-a Tuzla Jozo Nišandžić.

Sa sjednice je upućen zahtjev za punu mobilnost svih službi, a posebno Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice. Također, OŠCZ zahtijeva punu mobilnost članova vijeća mjesnih zajednica radi poduzimanja prevetnivnih mjera otklanjanja opasnosti od požara i mjera na otkrivanju počinitelja ovih nedozvoljenih radnji.

Od organa policije i pravosuđa, OŠCZ zahtijeva da zaštite javnu i privatnu imovinu, živote i zdravlje osoba od onih koji paljenjem vrše kaznena djela izazivanja opće opasnosti.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...