{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Radnici Dite tražili sastanak sa Jasminom Imamovićem

19.11.2014. u 13:35
0
11
Tuzla: Radnici Dite tražili sastanak sa Jasminom Imamovićem
0
Tuzla: Radnici Dite tražili sastanak sa Jasminom Imamovićem
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Radnici Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle jutros su se okupili ispred sjedišta gradske administracije u namjeri da njihovi predstavnici obave razgovor sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem. Iz Gradske uprave im je saopšteno kako je gradonačelnik Imamović službeno odsutan te da je spreman sa radnicima razgovarati u ponedjeljak.
"Svjesni smo činjenice da nama gradonačelnik Imamović ne može puno pomoći. Ali, može nas salušati i eventualno podržati gladne radnike sa jednim paketom pomoći. Također, može "pritisnuti“ one koje odlučuju o našoj sudbini da konačno počnu rješavati probleme“, kazao nam je jedan od radnika Fabrike deterdženata Dita.

Predstavnici radnika Dževad Mehmedović i Emina Busuladžić su kratko razgovarali sa Bahtom Mekićem, savjetnikom gradonačelnika za ekonomsko-finansijska pitanja. Nakon što su dobili obećanje da će u ponedjeljak razgovarati sa gradonačelnikom Imamovićem, radnici su se razišli.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


Inače, Vlada TK nije uspjela pokrenuti proizvodnju u Diti iako je to bio jedan od strateških ciljeva. Radnici Dite godinama se bore za svoja prava, a duguje im se na desetine plata i uplata za penziono i zdravstveno osiguranje.

Okupljanje radnika Dite nadzirao je veliki broj uniformisanih službenika policije, a bilo je i onih koji nisu bili u civilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: