Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjajna vijest!
samo me interesuje, kako su bubrege dobile osobe koje su starije od donatora 30-tak godina Toliko omladine, djece koje svoje najljepse godine života provode na dijalizi ima, a ljekari zovu staropane
Ima nesto sto se zove podudaranje tkiva
ja to sve znam meni je 19 godina, već nekih 20 mjeseci sam na hemodijalizi, pa etoo
Čestitke za Zeničane na teškoj odluci a čestitke i našim doktorima u Tuzli.
nek vas "posluze"...
Tuzlanski doktori su jedni od boljih u Europi ! Samo da imaju opremu pa nebi naša djeca išla po Njemačkoj,Turskoj itd..
Bosanka hajde probaj transplatirati bubreg!
@Bosandzeros007 Ti doktori uopste nisu skolovani ovde. Sve su to ratne izbjeglice ili djeca gastarbajtera koja su imala volje i prilike da studiraju vani i uce od velikih doktora u Njemackoj, Austriji, Norveskoj i SAD-u. Danas svrate u BiH i provedu par sedmica ili mjeseci tu - cisto radi svoje duse i svog srca. Nijedan PAMETAN ljekar se nece vratitit u BiH i raditi za 1500 KM kad mu je pocetna plata u Njemackoj nakon zavrsetka fakulteta oko 2500 € neto. Sefovi odjeljenja u Njemackoj imaju plate od 100.000 - 250.000 € godisnje. Koji strucnjak je toliko lud, pa da se vrati u BiH? Dakle: nisu nasi dotori jedni od najboljih, NEGO SU POJEDINCI UCILI OD NAJBOLJIH. Dok klinicki centri na zapadu operisu rak na mozgu, nasi se jos "bave" transplatacijom bubrega i to je "uspjeh"? Jeste uspjeh, i svaka im cast, ali to je i dokaz da nam je medinicna (na cjelom Balkanu) na europskom DNU.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)