BiH
1

FOTO / Tuzla je prepoznala mladost i svježinu Stranke za BiH

Klix.ba
U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla u Tuzli sinoć je održan veliki centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzla.

Tuzlacima je predstavljena najmlađa lista ikada ponuđena biračima jer na njoj ima čak 80% mladih.

"Na estradnoj, političkoj sceni Tuzle građani su i ovaj put mogli čuti velika obećanja, šarene laži i već poznate priče o tome kako neki valjaju, a neki ne", istaknuto je na ovom skupu.

"Ako se išta može izdvojiti iz stereotipne priče bivših i naravno vječitih kandidata za novi saziv Općinskog vijeća Tuzla, onda je to svakako ova mlada i do sada najjpopularnija lista kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Pred ovom činjenicom su sve 'veće stranke' izgubile bitku, pričali su o brizi za mlade ali ih na svojim listama imaju tek zakonom obavezujućih jedva 30%", navode iz SBiH.

Lider i nosilac njihove liste je Adnan Sijerčić, dijete ovog grada iz Tušnja, nekadašnji košarkaš Slobode, danas direktor poslovnice banke koji ima 32 godine.

Veliki broj uglednih tuzlanskih porodica, mladih i nadarenih studenata, te veliki broj pripadnika boračke populacije, su prepoznali Stranku za BiH, kao novu snagu na političkoj sceni Tuzle, ističe se u saopćenju za javnost.

Ono što je jako zanimljivo jeste podatak da veliki broj građana Tuzle, onih nešto starijih bezrezervno podržava ovu listu, kao jedinu opciju kako bi sjednice OV Tuzla u narednim godinama izgledale i svježije i energičnije sa puno novih ideja i projekata.

"Svim građanima Tuzle poručujemo da izađu na izbore i glasaju za listu kandidata Stranke za BiH, jer glas za ove mlade ljude je glas za bolje sutra svih građana Tuzle. Zahvaljujemo se svim Tuzlacima koji vjeruju svojoj obrazovanoj i čestitoj mladosti", ističu iz SBiH Tuzla.