{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ BiH predstavio kandidate za lokalne izbore u Tuzli

11.9.2012. u 14:40
1
0
HDZ BiH predstavio kandidate za lokalne izbore u Tuzli
1
HDZ BiH predstavio kandidate za lokalne izbore u Tuzli
Svečanom akademijom u prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, HDZ BiH Tuzla obilježio je 22. godišnjicu utemeljenja stranke u Tuzli te je predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće Tuzle na predstojećim lokalnim izborima u BiH.
Na skupu je bilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem te izaslanstvo HDZ Republike Hrvatske predvođeno članom Predsjedništva Pericom Ćosićem.

"U izbornu smo kampanju ušli s velikim optimizmom i sa zacrtanim visokim ciljevima. Osnažit ćemo utjecaj HDZ BiH u Općinskom vijeću i u mjesnim zajednicama, u narednom sazivu imat ćemo tri vijećnika u Vijeću i najmanje sedam predsjednika mjesnih zajednica u Općini", poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Svoj optimizam Kovačević temelji na reakcijama s terena, kada HDZ-u, kako je kazao, uz angažman članova, simpatizera i vjernih birača, prilazi veliki broj Tuzlaka nezadovoljnih politikama drugih, prije svega vladajućih stranaka.

Kandidate s liste HDZ BiH predstavio je kao vrijedne, predane i porodične ljude, bez ijedne afere iza sebe, svjesne svoga nacionalnoga identiteta i jednako tako izraženog domoljubnog osjećaja za Bosnu i Hercegovinu sa senzibilitetom za sve različitosti kojima odiše cijela BiH, pa tako i Tuzla, saoćeno je iz HDZ-a BiH.


"Kada uđu u Općinsko vijeće Tuzle HDZ-ovi kandidati vodit će odgovornu, a ne populističku politiku te će istinski zastupati interese sviju sugrađana. Djelovat će konstruktivno bez obzira bili dio pozicije ili opozicije. Insistirat će na ravnomjernom ulaganju proračunskih sredstava u sve dijelove općine. Zalagat će se na jačanju i razvijanju mjesne samouprave te na jačanju pravnog statusa mjesnih zajednica", navedeno je.

"Ne mogu i ne smiju postojati građani prvog i drugog reda, ne mogu i ne smiju postojati mjesne zajednice prvog i drugog reda", poručio je HDZ-ov nositelj liste.

Po sudu HDZ BiH nedopustivo je što je Tuzla, po ocjenama Centra civilnih inicijativa, prema objektivnoj kvaliteti života tek na 9. mjestu od 14 općina i gradova. Ispred su Široki Brijeg, Banja Luka, Novo Sarajevo, Mostar, Zenica, Bihać, Travnik i Bijeljina.

"Za osudu je i što je Tuzla danas grad bez dnevne ili sedmične novine, grad s uništenim sportom, bez dobrog stadiona, bez multikina, s kazalištem koje prokišnjava kod malo jače kiše, grad kulturnog siromaštva sa sve većim brojem nezaposlenih, grad urbanističkog kaosa i divlje gradnje. Tuzla je grad koji se zaduži za 7 miliona KM na uređenje užeg centra grada, dok ljudi izvan tog centra bezmalo umiru od žeđi, žive bez vode i kanalizacije s uništenom infrastrukturom. O nikakvoj infrastrukturi u prigradskim naseljima, moglo bi se dugo nabrajati. Nažalost, izgleda se sve radi i da jedini tuzlanski premijerligaš, Zrinski iz Ljubača, preseli u niži rang. Kuglači iz Ljubača nikako da dobiju godinama obećavanu kuglanu", navodi se u saopćenju HDZ-a.

"S ovakvim izbornim programom i s ovakvim kandididatima HDZ BiH će i u narednom razdoblju ostati najjača snaga među tuzlanskim Hrvatima te jamac multietničnosti našega grada i cijele Tuzlanskog kantona", poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Potporu kandidatima HDZ BiH u Tuzlanskom kantonu dao je i predsjednik dr.Dragan Čović čvrsto stajući iza kantonalne organizacije Soli te iskazujući spremnost HDZ-a podržati bilo koju opciju u BiH koja će ju prihvatiti kao državu po mjeri hrvatskog naroda, a time i svakoga građanina, europsku Bosnu i Hercegovinu u kojoj su svi apsolutno ravnopravni.

Na obilježavanju 22. obljetnice HDZ BiH u Tuzli i Tuzlanskom kantonu govorili su i nositelji lista HDZ BiH: Dr. Saša Cirger u Živinicama, Marijan Šimić u Gradačcu, Jozo Tunjić u Lukavcu, Vesna Veselčić u Srebreniku i Vinko Pavlović u Čeliću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: