Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepi nas bosanski jezik. Trebalo bi se mnogo vise analizirati i period prije dolaska okupatora Osmanlija. To je istinska historija. Bosanski kraljevi, crkva bosanska koja je po svemu bila posebna, dobri Bosnjani i nas jezik.
Kako to da nije srpski prvi jezik zar oni nisu nebeski narod?
Istraga..43@ .... mitomanu, kad bi iz srpskog jezika izbacili turcizme, bosanski jezik i germanizme srpski jezik ne bi postojao tj ne bi mogli pričati !!
naravno da je postojala, da postoji i da će postojati vječno... u svojim granicama iz dva regiona... sjeverni bosna a južni hercegovina... sa vama ili bez vas, sa nama ili bez nas...
Bravo tuzlaci....narod koji ne njeguje svoje korijene je narod osudjen na nestanak......
Zlotvor Tito je zabranjivao Bosanski jezik i Bosanstvo.
Nama dobrim Bosnjanina je izgleda sudjeno da se od praiskona borimo za pravdu i opstanak na svome ognjistu i da u svom i na svom dokazujemo ko smo i sta smo i kakvi smo....mehki kao dusa, al kad nepravda dodje do gla zmajevi postajemo
pizd ti materina ti si prihvati ,Nemanjići su vas trećinu pokrstili,trećinu pobili a trećinu protjerali ,..čitaj bar svoju istoriju mamu ti mutavu neobrazovanim,čitaj svoje najveće historičari da ti ja ne moram mamu mutavu i glupu ebavat na sabahu.
imate pravo na kezik kulturu i obicaje, priznajte sa ste islamizirani od osmanlija a,mahom ste korijenima hriscani priznajte olaksajte sebi dusu a i uzvisenog Allaha nemozete prevariti
Nemas ti pojma o historiji ovih prostora. Ne seze historija Bosne samo 500g unazad. I da, nasi su preci promijenili vjeru, prihvatili su islam kao najljepsu i najciscu, dok su preci takvih kao ti promijenili i vjeru i naciju.
Priznajte da su vas pokrstili grci druže slavenski, pa možemo diskutirati dalje o religijama i pojasni zašto je Vatigan progonio Bogumili i zašto je Dušan Nemanjić pravio genocid nad bogumilima, a onda možemo pričati dalje o islamizaciji Bošnjaka, mora biti neki redosljed.
Vuk Karađić kad je maznuo ovaj rječnik, prepisao ga je u originalu kao srpski rječnik u ijekavici a on nije bio Bosanac, zašto ga sad u Srbiji tiskaju u ekavici, može li neko iz rs-a pojasniti taj fenomen.
Bog, Bosna i bošnjaci.
Ma istocne komsije se sramote samo. Fenomen narod.