|

Tuzla: Dogorijevaju požarišta, obavljaju se uviđaji, zbraja se šteta

Tuzla: Dogorijevaju požarišta, obavljaju se uviđaji, zbraja se šteta
4
Piše: D. Brkić
8.2.2014. u 10:09
78
komentara
4

dijeljenja
1/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
10/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
11/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
12/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
13/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
14/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Poslije jučerašnjeg dramatičnog dana, u kojem su demonstranti zapalili zgradu Vlade TK i Općine Tuzla te kamenovali zgrade pravosudnih institucija, u Tuzli je osvanulo mirno jutro. Ispred zgrade Vlade TK zatekli smo vatrogasnu jedinicu koja je imala intervenciju na petom spratu.
"Vjerovatno ćemo imati posla danima. Požarišta dogorijevaju i teško je znati kada će se i gdje požar nanovo upaliti“, rekao nam je jedan od vatrogasaca.

U jučerašnjem gašenju zgrade Vlade TK povrede je zadobio i jedan vatrogasac. Inače, službenici policije još uvijek nisu počeli s obavljanjem uviđaja u zgradi Vlade TK. Neizvjesno je kada će i početi, jer još uvijek pada staklo i obrušavaju se dijelovi zidova.

U Općini Tuzla počeo je uviđaj u šalter sali koja je u potpunosti uništena. Rodni listovi i drugi dokumenti razbacani su pored saobraćajnice, a tek nakon uviđaja znat će se jesu li uništene matične knjige i drugi vrijedni dokumenti.

Nakon toga uviđaj će se obaviti u prizemlju i prvom spratu zgrade. Demonstranti su u svom naletu na Općinu Tuzla razbili i kip Meše Selimovića. Uposlenici Općine Tuzla došli su ispred zgradu, a službenicima policije će navesti šta su imali u svojom kancelarijama.

Čeka se na uviđaj i u zgradama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva na kojima nije bilo paljevine, ali su porazbijani prozori i oštećena fasada.

Za 13 sati, kako je navedeno na Facebook grupi "50.000 ljudi na ulice za bolje sutra“, zakazano je čišćenje zapaljenih zgrada.


Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...