Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idemo prvi radimo više.
Bravo Tuzla ! Nasa lijepa BiH se gusi u otpadu i gdje god je covjek dosao tu unistava.Moj ,nekada cisti, Mostar je kontejner grad .Interesantno da je BiH populacija u kucama jako cista i ustirkana a na javnim povrsinama nema gore .Nadam se da ce primjer Tuzle slijediti ostali .
PERU I UZIMAJU LJUDIMA PARE,POPUT BINGOVE FIRME EKO ZIVOT,MOZES MISLIT PLACAJU BINGU STO IM UZIMA I NOSI KARTONSKE KUTIJE,A ONDA U BINGU TO BALIRAJU I SAMO NA KARTONU MILION GODISNJE UZMU I PRODAJU EM IM PLATIS KARTON STO SU ODVEZLI,BINGO DOBIJE I JARE I PARE,
SAMO PERETE PARE ,OD STRANACA,JA CU EVO PRVI IZ SIMIN HANA DOC TAKSIJEM DA TU DONESEM ,STAKLO,KARTON,PAPIR,VAN PAMETI
Lijepa vijest, ali kako nauciti narod da ne baca gdje stigne, da ne baca u rijeke i potoke, tu je problem veliki golemi.
ja to s balkona frljacnem. 2-3 puta sam potrefio u otvoren kontejner.
Šta se imaš tu mučit nešto razdvajat,krhneš sve lijepo u potok il zapališ i budeš rahat,trebam ja sad razmišljat gdje se šta razvrstava pfffff taman posla nema se to kad ohladi mi kahva jarane.
kako citam haman sve pozitivne vijesti iz tuzle, sve mi se nekako seli tamo...
u srb ima par ovakih .centara,a treba da ih ima svako malo veće mesto u svetu se u nekim drzavama reciklira i do 70% otpada,kod nas 5% kese i flase umesto na reciklazi zavrse u reci,podeliti ljudima kante za razne vrste otpada,stimulisati ih da sami kući razvrstavaju otpad i napraviti desetine ovakih .centara em sto bi zaposlio masu ljudi,drzava čistija a obrtalo bi se stotinemiliona evra koji umesto u budzetu,zavrse bačene po prirodi i deponijama
kad bi nas samo znali dresirati kako odlagati otpad........sortirati...........reciklirati.......... manje bi bilo problema sa otpadom........a i jeftinije bi sve bilo (ambalaza)
Hehe.. Ko da su poslali raketu u svemir. Wow
@KraljTvrtkoTuzla kolega, ništa te nisam skontao?
U poredjenju sa nasom "metropolom" sa nesto manje od 300.000 stanovnika, Tuzla je Pariz.. U njih se pacovi kote po podrumima, klofaju cilimi na sred carsije i slazu drva pored Sebilja... A vode nemaju ko u srednjem vijeku... Tuzla je stoljecima daleko ispred "metropole" ZIVJELA TUZLA, PISAM TE "METROPOLO"
Gradovi širom BiH imaju još bolje otpade , plaćaju novce za sortirani otpad koji im se donese a ne kao ovi da ne daju ništa.
VI DOLE U BOSNI STE SVI STOKA I NEPISMENI STE ZATO VAM I JEST TAKO KAKO VAM JE I NIKAD VAM NECE BIT BOLJE MENE JE STID STO MIJE BABO IZBOSNE
Dragi prijatelju, razumijem tvoje nezadovoljstvo ali ovakvim nacinom nije lijepo obracati se zemljacima .Nadam se da te u Svici ne uce tako .Njeguj svoje korjene jer stablo ne moze bez njih .