Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo novog objekta kojeg "moderna gradska raja" moze da razvali. Ako nista, bar jedan grafit kako bi svi mogli procitati njihova cijenjena imena.
Bravo i selam za Tuzlu,ovake vijesti volim čuti,samo nauka,samo napredak!
Tuzla i dalje nema vode, al' zato ima novo jeze. solarnu drvo*
Šuti, ne laprdaj
@plsdontQQ: Lupas gluposti. Redukcija vode u Tuzli nije bilo ni ljetos kad ih je bilo u Sarajevu i citav grad ima vode. Jedini je problem sto voda nije istog kvaliteta u zapadnom (koji pije fabricki preciscenu vodu iz Modraca) i istocnom dijelu grada (koji pije vodu s izvora u Stuparima).
Hihihihi cige vec pripremile testere....
... šejtanska posla... ... nalet ih bilo ... ... čuj nauka ... ... u Bosni...
mogle bi se ove solarne ploče skinut i prodat
"Ideja je odlicna ali bolje omogucite wi-fi na kopleksu, sta ce omladini utičnice za struju na jezeru.." ideja je odlična. Nastojat ćemo i to obezbijediti.
@midhat.bajric: Zastitna tenda u sklopu "krosnje" drveta, te "korijenje" sa sjedalima gdje bi se moglo sacekati dok se mobitel napuni (umjesto da se stoji na suncu) bi takodje bila dobra stvar.
Jedan od razloga zbog kojeg smo se opredijelili za kompleks Panonskih jezera je obezbjeđenje koje nadgleda jezera tokom cijele godine i mišljenja smo da će, koliko-toliko solarno drvo biti zaštićeno. Jezera u toku ljetnog perioda posjeti na stotine hiljada turista, pa smo mišljenja da je na takvom mjestu korisno promovisati EE i OIE.
@midhat.bajric: Porazmislite malo i o zastiti od korozije. Velike su sanse da ce korisnici "solarnog drveta" biti netom prije koristenja punjaca do vrata uronjeni u slanu vodu, te da ce cak i kad su potpuno suhi na kozi i odjeci imati tragove soli. Mozda kroz zatvaranje elektronike u nepropusno kuciste bez kablova i ulaza/izlaza a punjenje mobitela onda izvoditi indukcijski. Time vandali cak i ako pocupaju/ostete adaptere (ili prosto dotraju) samo drvo ostaje funkcionalno i nije ga potrebno servisirati da bi se ponovo dovelo u funkciju (jer je odasiljac samo jedna ravna povrsina na drvetu) nego samo donijeti novi indukcijski adapter. O osiguranju od strujnog udara pretpostavljam da ste se vec pobrinuli.
Pod video nadzorom je i gradski park, pa o5 tu necete postaviti solarno drvo -_-
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ideja je odlicna ali bolje omogucite wi-fi na kopleksu, sta ce omladini utičnice za struju na jezeru..
Sta ce omladini wi-fi na jezerima, dosli su da se kupaju, ne da drkaju po facebook-u.
Care moj svidjalo se to nama ili ne al realnost je da vecina na plazi tipka po telofonu a kad vec zele da nesto urade na jezeru mislim da bi ovo svi ovaj prijedlog odobravali i podrzavali.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
super je to, mi sa 4. FE-a možemo da nastavimo i da pomognemo :)
Hoće l' ovo biti najstarije solarno drvo u Evropi?