BiH
13

Tužiteljica Kajmaković za Klix.ba: Itekako se osjećam ugroženo, ali se neću dati zastrašiti

Piše: E. F.
Diana Kajmaković u sudnici (Foto: Sud BiH)
Diana Kajmaković u sudnici (Foto: Sud BiH)
Diana Kajmaković, tužiteljica Tužiteljstva BiH, čiji je život podmuklo ugrožen još jednom, kao i životi članova njene porodice, neće se dati tako lako zastrašiti.

Ovo je za Klix.ba kazala i sama tužiteljica nakon jučerašnjeg pokušaja da je se ponovo ugrozi i to tako što su na njenom automobilu presječeni kablovi kočionog sistema.

"Osjećam se ugroženo, itekako, ali se neću dati", kazala je Kajmaković za Klix.ba.

Podsjećamo, jučer su na kočnicama auta koje vozi tužiteljica presječeni kablovi kočionog sistema. Sve je primijetio njen suprug jer mu se upalila signalizacija za airbag. Odmah je odvezao automobil na servis na kojem se uspostavilo da su na vozilu presječeni kablovi kočionog sistema.

O cijelom slučaju je odmah obaviještena policija, ali i SIPA, te je vozilo poslano na vještačenje. Kako nam je kazao Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, vještačenje je završeno.

"Nakon što dobijemo nalaz i mišljenje, te provedemo ostale istražne radnje, Tužiteljstvo BiH će moći dati javnosti više informacija", kazao je Grubešić.

Inače, tužiteljica Kajmaković zastupa optužnicu protiv Zijada Turkovića i ostalih optuženih za udruživanje u zločinačku organizaciju koja je činila najmonstruoznija krivična djela. Turković je, podsjećamo, prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora za višestruka ubistva, pljačku 2,5 miliona KM iz Cargo centra Sarajevskog aerodroma, neovlašten promet oružjem i druga krivična djela. Međutim, presuda je poništena te je suđenje u ovom predmetu ponovljeno.

Upravo početkom ovog slučaja počele su i prijetnje i pritisci na tužiteljicu Kajmaković.

Naime, automobil državne tužiteljice Diane Kajmaković bio je i ranije meta napada. Nakon što joj je Škoda Oktavia ukradena iz garaže prošle godine, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu, koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj tužiteljica Kajmaković stanuje.

Škoda Oktavia je "nestala" iz garaže u decembru prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. Osim toga, provaljeno je i u vikendicu tužiteljice Kajmaković na području općine Hadžići.