Crna hronika
32

Nakon ataka na Dijanu Kajmaković: Tužilaštvo će biti rigorozno prema onima koji ugrožavaju tužioce

Klix.ba
Dijana Kajmaković u sudu, Foto: Sud BiH
Dijana Kajmaković u sudu, Foto: Sud BiH
Nakon što su na automobilu Dijane Kajmaković, državne tužiteljice koja vodi predmet protiv Zijada Turkovića i ostalih, presječeni kablovi na kočinom sistemu, o ovom pitanju se oglasila i institucija u kojoj je tužiteljica uposlena.

"Tužilaštvo BiH poduzelo je intenzivne aktivnosti da se otkrije počinilac ovog krivičnog djela, te je naređena sveobuhvatna policijsko-obavještajna istraga, sa ciljem da se otkriju i procesuiraju počinioci", kazao je za medije Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH će biti rigorozno prema bilo kakvim pokušajima ugrožavanja sigurnosti tužilaca ili članova njihovih porodica.

Uprkos svemu, iz ove institucije poručuju građanima i javnosti da nastavljaju borbu protiv organiziranog kriminala u kojoj nema nedodirljivih i nikakvi napadi i zastrašivanja neće zaustaviti tužioce u obavljanju njihovog posla, niti će utjecati na istrage i predmete na kojima rade.

Automobil državne tužiteljice Diane Kajmaković bio je i ranije meta napada. Nakon što joj je Škoda Oktavia ukradena iz garaže, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj tužiteljica Kajmaković stanuje.

Škoda Oktavia je "nestala" iz garaže u decembru prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. Osim toga, provaljeno je i u vikendicu tužiteljice Kajmaković na području općine Hadžići.