BiH
8

Grubešić: Atak na tužiteljicu Kajmaković je teroristički čin

Piše: E. F.
Dijana Kajmaković u sudu, Foto: Sud BiH
Dijana Kajmaković u sudu, Foto: Sud BiH
Napad na život tužiteljice Diane Kajmaković i njene porodice, koji se dogodio prije nekoliko dana, kada su presječeni kablovi kočionog sistema na njenom vozilu, zapravo je teroristički čin.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Boris Grubešić, kazavši kako je ovo djelo kvalifikovano kao terorizam od samog početka, a ne kao pokušaj ubistva.

Međutim, šta se tačno dogodilo u ovom slučaju još uvijek nije poznato. Naime, kako tvrdi Grubešić, još uvijek se očekuje okončanje vještačenja automobila tužiteljice Kajmaković kao i nalaz o istom.

"Kada dobijemo izvještaj o detaljima ćemo obavijestit javnost", kazao je Grubešić.

Podsjećamo, prije deset dana suprug tužiteljice Kajmaković je primijetio kvar na ABS, odnosno kočionom sistemu automobila, kada je pošao na posao. Vozilo je odmah odvezao do mehaničara, gdje je zapravo ustanovljeno da fali čak 20 cm kablova u okviru kočionog sistema.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, SIPA-i, ali i državnom tužilaštvu, koji su obavili uviđaj i naredili vještačenje vozila. No, detalja o cijelom slučaju još uvijek nema.

Neposredno nakon napada tužiteljica Kajmaković je za Klix.ba kazala kako je preplašena, ali kako je neće zastrašiti niti natjerati da ustukne samo još jedan u nizu napada na nju i njenu porodicu.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH nakon incidenta je odmah pojačala sigurnost tužiteljice Kajmaković, ali i ispitala svoje uposlenike o okolnostima pod kojima je došlo do ovakvog razvoja događaja, a s obzirom na to da je i u trenutku napada tužiteljica imala pratnju.

Izvještaj o postupanju uposlenika Direkcije u datom momentu, kako saznajemo, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH.