{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo nastavlja dokazni postupak protiv Zdravka Tolimira

S
23.5.2011. u 08:57
0
1
Tužilaštvo nastavlja dokazni postupak protiv Zdravka Tolimira
0
Tužilaštvo nastavlja dokazni postupak protiv Zdravka Tolimira
Tužilaštvo Haškog tribunala nastaviće danas izvođenje dokaza na suđenju generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru, optuženom za genocid u Srebrenici i za prisilno premještanje muslimana iz Srebrenice i Žepe 1995. godine.
U periodu na koji se odnosi optužnica, Tolimir je bio pomoćnik komandanta za obavještajno-bezbjednosne poslove Glavnog štaba VRS, neposredno odgovoran komandantu Glavnog štaba generalu Ratku Mladiću. Tolimir se sam zastupa pred Tribunalom.

U Haškom tribunalu danas će biti nastavljen i glavni pretres na suđenju prvom ministru unutrašnjih poslova RS Mići Stanišiću i nekadašnjem načelniku Centra službi bezbjednosti u Banjoj Luci Stojanu Župljaninu, koji se terete za progone nesrpskog stanovništva iz 20 opština BiH 1992. godine. Dokazni postupak nastavlja Stanišićeva odbrana.

U petak, 27. maja, bit će održana statusna konferencija u predmetu protiv Jelene Rašić, u postupku za nepoštovanje suda. Jelena Rašić je bila referent za predmet u timu odbrane Milana Lukića, kome je suđeno zbog zločina nad muslimanskim civilima u Višegradu 1992. godine.

Rašićeva se u septembru prošle godine izjasnila da nije kriva po pet tačaka optužnice koja je tereti za "svjesno i hotimično sprovođenje pravde". Ona je, kako se navodi, Zuhdiji Tabakoviću ponudila 1.000 eura da potpiše unaprijed pripremljenu lažnu izjavu i tražila da pronađe još dvojicu muslimana iz Višegrada koji bi uz novčanu nadoknadu potpisali lažne izjave za suđenje Milanu Lukiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: