|

Tužilaštvo KS traži pritvor za Adnana Mrkvu i Amela Ćapinu

Tužilaštvo KS traži pritvor za Adnana Mrkvu i Amela Ćapinu
9
Piše: S. H.
1.12.2015. u 18:05
68
komentara
9

dijeljenja
Tužilaštvo KS traži pritvor za Adnana Mrkvu i Amela Ćapinu
Kantonalni sud u Sarajevu u srijedu će se izjasniti o prijedlogu Tužilaštva KS da se odredi pritvor za dvojicu uhapšenih u akciji Rebus, Adnana Mrkvu i Amela Ćapinu.
Kako Klix.ba saznaje određivanje mjere pritvora za Mrkvu i Ćapinu bit će zatraženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli ometati krivični postupak, ili da bi mogli napustiti zemlju.

Za trojicu uhapšenih u spomenutoj akciji, Ermina Špilju, Adisa Biberovića i Arifa Malićija bit će zatražene mjere zabrane, koje se odnose na zabranu napuštanja zemlje, ali i druge zabrane bez kojih bi osumnjičeni mogli ugroziti proces.

Tužilaštvo KS smatra da su neophodne zatražene mjere pritvora i zabrane, jer bi osumnjičeni mogli utjecati i na svjedoke ili čak dovršiti krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Podsjećamo, SIPA je u ponedjeljak u akciji "Rebus" slobode lišila pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenje lažne poreske prijave i pranje novca.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...