Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne znam koji qurac MUP RS traži u Federaciji, ne ide ni FUP u RS.
Kako se on brine o bratskom entitetu.
Znala sam da će se ovako zaključiti ona premetačina! Znala sam, jer ovo je BiH! Ostala sam bez teksta. Pa dragi Bože, svaki dan vidim u koliko nepravednoj državi mi živimo. Svaki dan je sve više i više nepravde!
Lady...procitah ti komentar i nekako me pogodi...osjetih potrebu da bas ovdje napisem...povraca mi se od svega ovoga
Znači, desilo se obično džeparenje !!??
Šta su bili pijani ili drogirani, pa nisu bili svjesni svoje nesavjesnosti? Zar to opravdava kršenje Zakona?
Jasno mi je obrazlozenje, iskreno cestitke na kreativnosti. Ono sto mi nije jasno je, kako ikad ikome mogu dokazati da je u trenutku cinjenjenja krivicnog djela, isti bio svjestan da krsi Zakon? Policija nije kriva jer je slijedila naredbu koja je kasnije proglasena nezakonitom? Ima li kakvog postupka protiv tog koji je izdao naredbu? Mislim...kreativno u 3 p.ma.erine. Mi svi budale sto mislimo da ako ti je posao da stitis i sprovodis Zakon, isti moras poznavati. He.bes ga...da ne idemo u krajnost, sad treba pitati i vozaca u bus kad udjes, jel zna voziti. Doktora, da li je mozda srednju Masinsku zavrsio...lopova kad ti drzi noz na grlu prvo sa clanovima Zakona upoznati, mozda te pusti kad mu objasnis jer nije znao... BiH volim te...al nabijem te na qrc
Ovjdje sve sto je protivzakonito prolazi a ono sto je kako Bog zapovijeda i u svim zakonima svijeta Sipa ima pune ruke posla.Od kako je Brabonjcic i njemu slicni usli u drzavne institucije sve protivzakonite radnje su legalne.
Sto se ovaj fino kleberi i jasno pokazujuci da u BH postoji samo jedan zakon a to je zakon jaceg, a jaci je onaj ko se zadnji smije
HM dobro i onda kako se naziva policajac koji postupa nezakonito? Slijedeci tu praksu policija moze pishati po kome hoce bez ikakve osnove i da ne snose poslijedice. To je inace praksa u Nigeriji, Srbiji, ponegdje u Hrvatskoj i kod nas se sve vise pocinje uvoditi od kako stranci ne daju certifikate za policajce.
Policajac nije postupao nezakonito...on je izvrsavao naredbu suda...koja je "manjkava"...bilo bi lijepo vidjeti tu manjkavost koja je diplomatski izbjegnuta
Eto, sve po zakonu.
Pu jbm ti državu usranu, koja smo mi propast i odron u pizdu materinu
NEZAKONIT PRETRES - "u ovom slučaju nisu počinjene radnje koje bi ukazivale na postojanje elemenata krivičnog djela nasavjesnog rada u službi, narušavanja nepovredivosti doma ili krivičnog djela PROTUZAKONITOG PRETRESANJA." Krivično djelo može se učiniti iz svjesnog ili nesvjesnog nehata - "Osobe koje su predmet istrage morale su biti svjesne svoje nesavjesnosti, dakle biti svjesne da krše Zakon kako bi im se na teret stavilo počinjenje krivičnog djela. U ovom slučaju to nije utvrđeno" PA KAD VEC NECETE DA IH OSUDITE NADJITE PRAVI IZGOVOR. ALI DOBRO ZA TO JE POTREBNO POZNAVATI ZAKON OVE DRZAVE.
Jeste, a niko nije lopov dok sud ne dokaže :) A sud radi ko mravinjak. Samo štanca presude i šalje na vješala, a ove malo bolje u zatvor. Nije ovo Apsurdistan nego Mafistan.
ma oni rade sta hoce i pokrivaju jedni druge i srbi i hrvati i muslimani a javno ratuju i huskaju narod jedne na druge. ovo malo sto konta nema nikakav zakonit nacin da im stane u kraj i tako se to vrti godinama...
a hoce li zeljka c odgovarati za aferu dva papka?To vise niko ne spominje! Gdje je pravda?
nije nezakonito jer su ONI tako rekli.. moramo im vjerovati na rijec.. :) e familije vam se naklamfam.. jel vi stvarno pokusavate ekoga da uvjerite da je to sasvim u redu bilo, da imate ovlasti ovdje i da niste ucinili nista pogresno..? e opet vam se familije naklamfam..
Nisam pravnik ali to meni zvuci ovako. Moze svako raditi sta god hoce... Nije po zakonu ali nije kaZnjivo.. Koji racku..
pa ako je nezakonit automatski je krivicno djelo mamicu vam lopovsku!!!