{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Aleksandre Pandurević za ratni zločin

17.9.2015. u 21:03
168
283
Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Aleksandre Pandurević za ratni zločin
168
Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Aleksandre Pandurević za ratni zločin
Foto: Arhiv/Klix.ba
Protiv Aleksandre Pandurević, SDS-ove zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, vodi se postupak u Tužilaštvu BiH.
Kako je Novinskoj agenciji Patria nezvanično potvrdio izvor iz Tužilaštva BiH postupak, odnosno istraga je pokrenuta po prijavi da je počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Pandurević je osumnjičena za ratne zločine počinjene u Hadžićima, a o čemu su mnogobrojni svjedoci kazivali u medijima i čime će se tužioci i voditi u postupku.

Međutim, zvanične potvrde o njenoj umiješanosti u monstruozne radnje nije bilo. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić na pitanje "da li se u Tužilaštvu BiH nalazi prijava i da li Tužilaštvo vodi istragu protiv Aleksandre Pandurević, državne zastupnice u Parlamentu" kazao je da "Tužilaštvo BiH ne može davati nikakav komentar na navedeni upit".

Patria navodi da su napadi, optužbe i zamjerke na rad Tužilaštva BiH od strane Aleksandre Pandurević potvrda da ona zna za prijavu i istragu.

Tako je jedna od svjedokinja kazala da se sjeća dobro Aleksandre Pandurević kada je u ljeto 1992. godine došla u vojnom odijelu s pištoljem za pasom zajedno s ratnim zločincem Zoranom Gašavićem u naselje.

"Čak se Aleksandra obratila mojoj kćerki Safiji. Došli su da traže zlato i novac. Jedan dan izvukli su iz kuće Osmana Muratovića “mercedes” i druge dragocjenosti", kazala je ona.

Aleksandra se optužuje i da je nagovarala pripadnike agresorske Vojske RS-a da siluju Bošnjakinje.

Također, ona je u svojim izjavama kazala i da OSCE ne bi trebao da ima uvid u predmete Tužilaštva BiH, a posebno one koje se tiču ratnih zločina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: