Tužilaštvo BiH: Ubistvo vojnika OSBiH je djelo terorizma

Klix.ba
19.11.2015. u 11:24
136
193
Tužilaštvo BiH: Ubistvo vojnika OSBiH je djelo terorizma
136
Tužilaštvo BiH: Ubistvo vojnika OSBiH je djelo terorizma Tužilaštvo BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Napad i ubistvo vojnika Oružanih snaga BiH kvalifikovano je kao djelo terorizma, a daljom istragom bit će utvrđene sve okolnosti vezane za počinioca ovog krivičnog djela, njegove eventualne pomagače, kao i motiv, saopćeno je iz Tužilaštva BiH, koje je preuzelo istragu.
"Tužilac Tužilaštva BiH je zajedno sa kolegom iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo sinoć proveo više od osam sati na terenu i koordinirao istražne aktivnosti koje su provodili pripadnici policijskih i sigurnosnih agencija", saopćeno je iz ove pravosudne institucije jutro nakon što je Enes Omeragić u sarajevskom naselju Rajlovac usmrtio dvojicu bh. vojnika.

Tužilaštvo BiH intenzivno nastavlja istražne aktivnosti zajedno sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i njegovog počinioca.

"U ovim aktivnostima bit će nam potrebna maksimalna saradnja i angažman svih policijskih agencija, te partnerskih agencija u BiH i inostranstvu ukoliko bude potrebno. Ovim putem još jednom apelujemo na institucije vlasti i VSTV BiH da se provede imenovanje tužilaca u Odsjek za terorizam, koje očekujemo i zbog čega urgiramo već nekoliko mjeseci, jer sadašnji kapaciteti u kojima su samo dva tužioca angažovana u istragama ovih krivičnih djela, nisu dovoljna za efikasan rad u borbi protiv terorizma", istaknuto je u saopćenju za javnost.


Komentari (193)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: