|

MOBiH: Meta napada su bile Oružane snage BiH, bili smo nespremni

MOBiH: Meta napada su bile Oružane snage BiH, bili smo nespremni
211
Piše: S. H.
19.11.2015. u 12:29
200
komentara
211

dijeljenja
1/10 Anto Jeleč (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
2/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/10 Emir Suljagić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
4/10 Boris Jerinić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
5/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Oružane snage BiH su prvi i posljednji put zatečene nespremne, a ovo je atak na državu BiH, potvrdili su zamjenici ministrice odbrane BiH Boris Jerinić i Emir Suljagić na konferenciji za medije povodom ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH sinoć u Rajlovcu.
Na zvaničnoj konferenciji za medije Ministarstva odbrane BiH još jednom je potvrđeno da je sinoćnje ubistvo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, djelo terorizma.

Boris Jerinić, zamjenik ministrice odbrane, istakao je kako je ubistvo dvojice vojnika pucanj u BiH.

"Ovaj gnusni čin je pucanj u OSBiH i u BiH, ali nas to neće uplašiti. Mi ćemo spremno nastaviti izvršenje naših zadataka", istakao je Jerinić.

Emir Suljagić, zamjenik ministrice odbrane BiH iz reda Bošnjačkog naroda osudio je ovaj zločin istaknuvši kako BiH definitivno ima problem s terorizmom.

"Što se mene tiče, sinoć nisu ubijeni Bošnjak i Srbin, ubijene su osobe rođene 1981. i 1989. godine. Ovo je napad na naš način života. Međutim, ova zemlja je pretrpjela mnogo veće poteškoće pa će i ovo prevazići. Zatekli su nas nepripremljene, ne našom krivicom, a ovo je bio prvi i posljednji put da je tako", izjavio je Suljagić.

Načelnik OSBiH general Anto Jeleč istakao je da je osim dvojice vojnika koji su poginuli povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac (1961), te dodao da OSBiH rade sve da zaštite svoje vojnike i doprinesu miru i sigurnosti u BiH.

Podsjećamo, osoba koja je izvršila ubistva je Enes Omeragić koji je naknadno izvršio samoubistvo.

Kako saznaje Klix.ba, Omegarić je prije pucnjave u kladionici u Rajlovcu sjedio na 50-ak metara udaljenom mjestu, gdje je pucao u zrak i pušio. Potom je ušao u kladionicu gdje je pucao i usmrtio dvojicu vojnika, a istragom je utvrđeno da je poslije toga ispalio nekoliko hitaca u zrak i na jednoj od raskrsnica gdje je zastao prije bijega u porodičnu kuću.

Danas će nakon redovne biti održana i vanredna sjednica Vijeća ministara BiH, povodom tragičnog događaja i ubistva dvojice pripadnika OSBiH. Iz Ministarstva odbrane BiH je istaknuto da će biti proglašen i Dan žalosti, a više detalja će biti poznato u poslijepodnevnim satima.
Prijavi grešku


Komentari (200)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...