{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH pruža podršku akciji protiv terorizma u Austriji

F
28.11.2014. u 14:54
0
10
Tužilaštvo BiH pruža podršku akciji protiv terorizma u Austriji
0
Tužilaštvo BiH pruža podršku akciji protiv terorizma u Austriji
Tužilaštvo BiH i Udarna grupa za borbu protiv teorizma na čijem je čelu tužilac Tužilaštva BiH ostvaruju međunarodnu suradnju s institucijama Republike Austrije u procesu otkrivanja i procesuiranja počinitelja krivičnih djela koja su u vezi s terorizmom i terorističkim aktivnostima.
"Saradnja se realizira s partnerskim institucijama iz više zemalja, s ciljem otkrivanja, sprečavanja i sankcioniranja krivičnih djela koja imaju veze s terorizmom, jer se radi o djelima čije se izvršenje realizira u više država", kaže se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

Tužilaštvo BiH izražava punu potporu partnerskim institucijama u Austriji, u provođenju velike akcije u borbi protiv terorizma.

"Pružit ćemo svaku potrebnu pomoć i asistenciju, koja od nas bude zatražena u okviru ovih aktivnosti", poručuju iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u Austriji je danas počela velika policijska operacija protiv osoba osumnjičenih da regrutiraju kandidate za "džihad" u Siriji.

Navodi se da je racija pokrenuta u stanovima, džamijama i drugim mjestima za molitvu u Beču, ali i u Grazu i Linzu, te da je glavni osumnjičeni u ovoj operaciji porijeklom iz BiH.

Prema podacima austrijskog ministarstva unutarnjih poslova, oko 150 "džihadista" pokušalo je dosada napustiti Austriju da bi se borili u Siriji i Iraku. Polovina ih je porijeklom iz Čečenije. Oko 60 ih se vratilo u Austriju, a tridesetak je ubijeno u sukobima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: