|

Tužilaštvo BiH: Još uvijek radimo na provjeri diploma svih čelnika državnih agencija

Tužilaštvo BiH: Još uvijek radimo na provjeri diploma svih čelnika državnih agencija
27
S. H.
15.8.2019. u 13:17
24
komentara
27

dijeljenja
Tužilaštvo BiH: Još uvijek radimo na provjeri diploma svih čelnika državnih agencija Foto: H. M./Klix.ba
Povodom rješenja Inspektorata Republike Srpske da se poništi diploma direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću iz Tužilaštva BiH su kazali da aktivno rade na ovom predmetu.
"Kao što je javnosti od ranije poznato, Tužilaštvo BiH radi na širem predmetu koji se odnosi na provjere zakonitosti i valjanosti diploma rukovoditelja agencija za provođenje zakona na državnom nivou. U ovom predmetu vrše se provjere koje su još uvijek u toku te u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ni detalja", kazali su nam iz Tužilaštva BiH.Trenutno nadzor nad OSA-om vrši Obavještajni odbor koji o ovom pitanju do sada nije zauzimao stav.

To nam je potvrdio i član tog odbora Mirko Šarović, kazavši da od predsjednika odbora Denisa Zvizdića zavisi da li će se naći na dnevnom redu.

Inače, diploma direktora OSA-e dugo je bila predmet osporavanja i kritika nekoliko stranaka, a naročito određenih političkih lidera. Provjera Osmanagićeve diplome je uslijedila nakon što je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o valjanosti diploma čelnih ljudi državnih agencija za provođenje zakona.

Mandat Osmanu Mehmedagiću ističe u novembru, ali on ima mogućnost ponovonog imenovanja.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...