{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tužilaštvo BiH ima otvoren odnos prema medijima i građanima"

F
14.10.2010. u 16:39
0
11
"Tužilaštvo BiH ima otvoren odnos prema medijima i građanima"
0
"Tužilaštvo BiH ima otvoren odnos prema medijima i građanima"
Milorad Barašin
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima otvoren i transparentan odnos prema medijima i građanima i kontinuirano radi na poboljšanju komunikacije s medijima i javnošću - kazao je glavni državni tužilac Milorad Barašin na konferenciji o saradnji policijskih i tužilačkih institucija u Bosni i Hercegovini s medijima i sredstvima informiranja, koja je danas počela u Neumu.
Barašin je istaknuo da Tužilaštvo BiH informiranje medija i građana o svom radu smatra izuzetno bitnim i da u ovoj instituciji već postoje interni akti koji reguliraju proces informiranja javnosti.

- Tužilaštvo BiH kontinuirano razvija mehanizme za što kvalitetniju saradnju s medijima u budućnosti - Barašinove su riječi.

Centralne teme konferencije u Neumu odnose se na koordiniranje aktivnosti u vezi s informiranjem i izvještavanjem medija i građana o aktivnostima koje provode tužilaštvo i policija.

Razgovara se i o informiranju javnosti o značajnim policijsko-tužilačkim akcijama koje realiziraju agencije za provođenje zakona u BiH te o zaštiti osobnih podataka građana u procesu saradnje s medijima.

U petak, drugi dan konferencije, glasnogovornici policijskih i tužilačkih institucija na nivou BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH razgovarat će o modalitetima za poboljšanje međusobne saradnje i koordinacije, naročito prilikom provođenja združenih policijskih i tužilačkih istraga u kojima sudjeluje više agencija za provođenje zakona.

Organizator konferencije je Policijska misija Evropske unije (EUPM) u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: