{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija najspremnije pristupila suzbijanju korupcije

S
7.10.2010. u 18:04
0
0
Policija najspremnije pristupila suzbijanju korupcije
0
Policija najspremnije pristupila suzbijanju korupcije
Doboj
Policijske agencije u BiH prve su prepoznale i najspremnije pristupile suzbijanju korupcije u vlastitim redovima, postupajući po prethodno usvojenim akcionim planovima za borbu protiv ove negativne pojave, konstatovano je danas u na sastanku šefova policijskih agencija za provođenje zakona u BiH na regionalnom nivou, koji je održan u CJB Doboj.
Na sastanku su učestvovali načelnik Državne agencije za istrage i zaštitu RU Tuzla i šef Obavještajne bezbjednosne agencije RU Brčko Detašman Doboj, savjetnici EUPM Tuzla i EUPM-a Banjaluka, komesari MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Županije Posavske, šef kriminalističke policije Policije Brčko distrikta i načelnici CJB Bijeljina i Doboj - saopšteno je iz CJB Doboj.

Zajednička konstatacija učesnika sastanka je u da je narednom periodu potrebno ostvariti što tješnju saradnju i kooperativnost policijskih agencija u zajedničkoj borbi protiv svih oblika kriminala, a naročito na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela korumptivnog karaktera.

"Ta borba podrazumijeva brzu razmjenu infromacija, edukaciju kadrova i opremanje policijskih agencija savremenom tehnologijom, kao i pokretanje inicijative za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona u smislu povećanja zaprijećenih kazni za izvršena krivična djela korumptivnog karaktera", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je istaknuto i da policijske agencije moraju konstantno sarađivati sa lokalnom zajednicom i građanima u cilju prikupljanja korisnih saznanja o izvršenim krivičnim djelima, kao i na podizanju svjesti građana o štetnosti korupcije

Portparolka CJB Doboj Ljerka Stanimirović saopštila je da je u toku ove godine CJB Doboj podnio Okružnom tužilaštvu pet izvještaja o izvršenim krivičnim djelima koja se odnose na zloupotrebu službenog položaja, a koje su počinili državni službenicia i nosioci javnih funkcija.

Podnesen je jedan izvještaj za počinjeno krivično djelo korumptivnog karaktera /protivzakonito posredovanje/, koji je bio rezultat dobre saradnje policije, tužilaštva i građana i jedan izvještaj za počinjeno krivično djelo prevare koje se odnosi na neregularno sticanje invalidnine.

Sastanak o temi "Razmjena iskustava policijskih agencija za sprovođenje zakona u BiH na sprečaavnju i otkrivanju krivičnih djela korumptivnog karaktera", organizovao je Centar javne bezbjednosti Doboj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: