{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Bh. delegacija na konferenciji šefova policijskih agencija u SAD-u

F
24.10.2010. u 11:43
0
2
Bh. delegacija na konferenciji šefova policijskih agencija u SAD-u
0
Bh. delegacija na konferenciji šefova policijskih agencija u SAD-u
Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin, te direktori policijskih agencija na nivou države i entiteta, kao i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, sudjeluju na Međunarodnoj konferenciji šefova policijskih agencija, koja se održava u Orlandu, Florida, Sjedinjene Američke Države.
Dužnosnici iz Bosne i Hercegovine tokom konferencije prisustvovat će sastancima, prezentacijama i stručnim radionicama čije se teme, između ostalog, odnose na rukovođenje policijskim operacijama, provođenje posebnih istražnih radnji, vođenje policijskih evidencija i razmjenu informacija, policijsku forenziku, komunikaciju sa medijima, građanima i zajednicom, borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, borbu protiv terorizma, definiranje i provođenje profesionalnih standarda u policiji, kao i druge bitne teme vezane za rad policije i tužitelja.


Tokom konferencije, na kojoj sudjeluje više stotina policijskih zvaničnika iz cijelog svijeta, planirani su sastanci sa visokim policijskim dužnosnicima, a najavljeno je i obraćanje potpredsjednika SAD Josepha Bidena, kao i ministra pravde SAD-a Erica H. Holdera, Jr.


Također, predviđeni su sastanci delegacije iz Bosne i Hercegovine sa predsjednikom IACP-a Michaelom Carrollom, predstavnicima Federalnog istražnog biroa (FBI), te dužnosnicima projekta ICITAP, Ministarstva pravde SAD.

Na konferenciji u Orlandu sudjeluje i predstavnik Policijske misije Europske Unije (EUPM) Domenico Paterna, zamjenik šefa misije.

Sudjelovanje predstavnika Bosne i Hercegovine na konferenciji organizirao je ICITAP program Ministarstva pravde SAD-a pri Ambasadi SAD-a u BiH.


Na konferenciji sudjeluju glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih agencija BiH Himzo Selimović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA Mirko Lujić, direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, sekretar Ministarstva pravde BiH Bakir Dautbašić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Dragan Mektić, direktor policije MUP-a RS Gojko Vasić, direktor Uprave policije FBiH Zlatko Miletić, šef policije Brčko distrikta BiH Goran Lujić, policijski komesar MUP-a HNK Amir Begić, rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH Boris Grubešić, te Jim Tillman, direktor ICITAP-ovog programa za BiH, Frank Teixeira, US DOJ Legal Attache, predstavnici Policijske misije Europske unije (EUPM) u BiH.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: