{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni tužitelj i direktori policijskih agencija iz BiH na Međunarodnoj konferenciji šefova policija

S
25.10.2010. u 21:42
0
2
Glavni tužitelj i direktori policijskih agencija iz BiH na Međunarodnoj konferenciji šefova policija
0
Na Međunarodnoj konferenciji šefova policija (IACP) koja se održava u Orlandu, SAD, a na kojoj sudjeluje i glavni tužitelj i direktori policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine, sudionicima su se obratili Robert S. Mueller, direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Sjedinjenih Američkih Država, i Joseph Biden, potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.
Direktor Mueller istakao je napore koje provode agencije za sprovođenje zakona u SAD u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala, kao i potrebu suradnje između policijskih agencija na međunarodnoj razini, radi efikasnije borbe protiv terorizma i drugih teških kaznenih djela.

Potpredjednik Biden u svom izlaganju istakao je potrebu međunarodne suradnje policijskih agencija, u vremenu kada se počinitelji kaznenih djela koriste suvremenim tehnološkim dostignućima i sredstvima komunikacije, i kada su potrebni zajednički napori kako unutar države, tako i na međunarodnom planu, kako bi se osigurala sigurnost građana i efikasnija borba protiv terorizma, krijumčarenja opojnih droga, trgovine ljudima i drugih teških kaznenih djela.

Na Međunarodnoj konferenciji šefova policijskih agencija, u okviru delegacije iz Bosne i Hercegovine, sudjeluju glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, te direktori policijskih agencija na razini države i entiteta, predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Policijske misije Europske unije (EUPM) u BiH, kao i predstavnici projekta ICITAP, Ministarstva pravde SAD , pri veleposlanstvu SAD u BiH.

Konferencija se održava u Orlandu, Florida, SAD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: