{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: I optuženi Nenad Petrović sporazumno priznao krivnju

F
FENA
25.3.2015. u 10:05
0
4
Tužilaštvo BiH: I optuženi Nenad Petrović sporazumno priznao krivnju
0
Tužilaštvo BiH: I optuženi Nenad Petrović sporazumno priznao krivnju
Optuženi Nenad Petrović, rođen 22.03.1966. godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužilaštva BiH.
Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su saglasni da Sud BiH optuženom za počinjeno krivično djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi je u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela pronevjere u službi iz članka 221. KZ BiH za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 19.12.2014. godine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi Nenad Petrović je uposlenik Suda BiH, na radnom mjestu referent specijalista za izvršenje kaznenih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta.

Tužitelj Tužilaštva BiH predlaže da se optuženom oduzme protupravna imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela zajedno sa optuženim Mićom Trifkovićem.

Potpisivanjem sporazuma optuženi potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje sporazuma daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem. Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: