|

Potvrđena optužnica protiv službenika Suda i Tužilaštva BiH

Potvrđena optužnica protiv službenika Suda i Tužilaštva BiH
0
F
FENA
26.12.2014. u 16:00
2
komentara
0

dijeljenja
Potvrđena optužnica protiv službenika Suda i Tužilaštva BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 22. decembra optužnicu koja optužene Nenada Petrovića i Miću Trifkovića tereti za počinjenje produženog krivičnog djela pronevjera u službi.
U optužnici se navodi da je Nenad Petrović, kao službena osoba u Sudu BiH, radeći na poslovima referent-specijalist za izvršenje krivičnih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, u martu, maju, augustu i septembru 2014. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio dokazni materijal-cigarete, u većoj količini iz predmeta KDP-a Suda BiH.

Također se navodi da je Mića Trifković, kao uposlenik Tužilaštva BiH, na radnom mjestu referent-specijalist vozač u Tužilaštvu BiH, iskorištavajući mogućnost da službenim vozilom Tužilaštva BiH može nesmetano ulaziti i izlaziti i van radnog vremena iz Kompleksa pravosudnih institucija BiH, prevozio nezakonito prisvojene kartonske kutije cigareta, a sve sa ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, saopćeno je iz Suda BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...