{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uložena žalba na ukidanje pritvora uposlenicima Tužilaštva i Suda BiH

F
20.10.2014. u 16:26
0
3
Uložena žalba na ukidanje pritvora uposlenicima Tužilaštva i Suda BiH
0
Uložena žalba na ukidanje pritvora uposlenicima Tužilaštva i Suda BiH
Postupajući tužilac Tužilaštva BiH uložio je žalbu na odluku Suda BiH da osumnjičenima Nenadu Petroviću (1966.) i Mići Trifkoviću (1969.) ukine mjeru pritvora i odredi mjere zabrane.
Petrović i Trifković su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su za produženo kazneno djelo pronevjere u službi iz članka 221. KZ BiH i teške krađe u suizvršiteljstvu.

Tužilaštvo u žalbi navodi da postoje razlozi zbog kojih bi navedeni osumnjičeni trebali biti u pritvoru, a to je opasnost da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Između ostalog, pritvor se predlaže i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli dovršiti započeto kazneno djelo, jer još nije utvrđena tačna količina otuđenih cigareta i mobitela, kao i gdje se ta roba može nalaziti.

Zbog svega navedenog, Tužilaštvo BiH je uputilo žalbu Sudu BiH u kojoj traži da se odluka Suda BiH preinači i ovim osumnjičenim odredi mjera pritvora.

Petrović i Trifković su osumnjičeni da su duži period, Trifković kao vozač uposlen u Tužilaštvu BiH, a Petrović kao referent specijalist za izvršenje kaznenih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, unutar kompleksa pravosudnih institucija otuđivali robu (dokazni materijal), čijom su prodajom ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: