{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja

S
27.3.2013. u 11:17
0
3
Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja
0
Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Edi Atir i Samir Ben Atia sklopili su sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne namjene.
Optuženi Atir je državljanin Francuske i Alžira, a u pritvoru je od 7. decembra prošle godine, kada je pritvoren i Atia, koji je francuski državljanin.

Potpisivanjem sporazuma, optuženi u cijelosti priznaju izvršenje krivičnog djela koje im je stavljeno na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 13. februara, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH optuženim izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Predložene kazne su u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi su pristali da će na poziv svjedočiti pred Sudom BiH, te potvrđuju da su upoznati o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH, kao i da izjavu o priznanju krivice daju dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žalbe na krivičnopravnu sankciju koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: