{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja

S
27.3.2013. u 11:17
0
3
Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja
0
Tužilaštvo BiH: Atir i Atia priznali krivicu za neovlašteni promet oružja
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Edi Atir i Samir Ben Atia sklopili su sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne namjene.
Optuženi Atir je državljanin Francuske i Alžira, a u pritvoru je od 7. decembra prošle godine, kada je pritvoren i Atia, koji je francuski državljanin.

Potpisivanjem sporazuma, optuženi u cijelosti priznaju izvršenje krivičnog djela koje im je stavljeno na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 13. februara, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH optuženim izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Predložene kazne su u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi su pristali da će na poziv svjedočiti pred Sudom BiH, te potvrđuju da su upoznati o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH, kao i da izjavu o priznanju krivice daju dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žalbe na krivičnopravnu sankciju koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: