{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davor Jurković sporazumno priznao krivicu

F
6.4.2013. u 11:37
0
0
Davor Jurković sporazumno priznao krivicu
0
Davor Jurković sporazumno priznao krivicu
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Optuženi Davor Jurković sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama.
Optuženi Davor Jurković zvani Ganfa, rođen 2. maja 1983. godine u Stocu, gdje je i nastanjen, državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma, optuženi Jurković je u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja ne teret optužnicom Tužilaštva BiH od 3. decembra 2012., a koja je u cijelosti potvrđena od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH 10. decembra 2012. godine, saopćeno je u subotu iz Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, te da mu se u izrečenu kaznu uračuna vrijeme provedeno u pritvoru.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela. Optužnicom se Jurković tereti da je organizovao grupu ljudi radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa i prevoza opojne droge skank iz Republike Crne Gore u BiH, te dalje u Republiku Hrvatsku.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivice, optuženi je pristao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH.

On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s potpunim razumijevanjem pravnih posljedica, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: