{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv tri osobe zbog neovlaštenog prometa oružjem

F
25.2.2013. u 13:48
3
1
Optužnica protiv tri osobe zbog neovlaštenog prometa oružjem
3
Optužnica protiv tri osobe zbog neovlaštenog prometa oružjem
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv A. E. (1988.), državljanina Republike Francuske i Alžira, koji se nalazi u pritvoru od 7. decembra 2012. godine, S. B. A. (1989.), državljanina Republike Francuske , koji se, također, nalazi u pritvoru i S. N. (1988.), državljanina BiH.
Optuženi se terete da su po prethodnom dogovoru, a u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, posredovali u neovlaštenom prometu oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz Bosne i Hercegovine u R Francusku, suprotno dozvolama propisanim zakonima BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi A. E. i S. B. A. su 4. decembra 2012. godine neovlašteno od optuženog S. N. kupili automatsku pušku marke „zastava", call. 7,62 mm, dva prazna okvira za automatsku pušku i tri okvira za municiju za pištolje, te oko 140 metaka različitih kalibara.

Kako se u optužnici navodi, optuženi su navedeno oružje i municiju kupili za 550 eura od trećeoptuženog u Bosni i Hercegovini sa namjerom da ga prevezu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju, te prodaju njima poznatim osobama.

Optuženi se terete da su neovlašteno posredovali u međunarodnom prometu oružjem i vojnom opremom iz Bosne i Hercegovine u R Francusku, čime su počinili krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: