{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužba sudu protiv rješenja o imovinskim kartonima

S
6.9.2011. u 09:44
0
7
Tužba sudu protiv rješenja o imovinskim kartonima
0
Tužba sudu protiv rješenja o imovinskim kartonima
Centralna izborna komisija (CIK) BiH kompletirala je potrebnu dokumentaciju i podnijela tužbu Sudu BiH protiv rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka kojim se CIK-u zabranjuju obrada i javno prezentovanje podataka o imovinskom stanju zvaničnika.
Prema riječima portparola Komisije Makside Pirić, riječ je o upravnom sporu, tako da nema roka za njegovo okončanje.

"S obzirom na to da Sud predmete razmatra po redoslijedu prispijeća, spor može trajati godinama", rekla je Pirićeva za Srnu.

Ona je ocijenila izglednijim da će prije završetka upravnog spora problem nastao zbog suprotnosti pojedinih članova Zakona o zaštiti ličnih podataka i Izbornog zakona u vezi sa imovinskim kartonima kandidata i izabranih članova organa vlasti biti riješen usaglašavanjem spornih odredaba.

Nedugo nakon navedene odluke Agencije za zaštitu ličnih podataka, CIK je sa svoje internet stranice povukao imovinske kartone kandidata i izabranih zvaničnika.

Agencija za zaštitu ličnih podataka ne spori pravo CIK-a da, na osnovu Izbornog zakona, prikuplja podatke o imovinskom stanju kandidata i izabranih zvaničnika te da ih učini dostupnim javnosti, ali traži zaštitu ličnih podataka sa kartona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: