{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blokiran pristup imovinskom stanju političara

S
4.8.2011. u 11:42
0
6
Blokiran pristup imovinskom stanju političara
0
Blokiran pristup imovinskom stanju političara
Maksida Pirić (Foto: CIN.ba)
Na internet stranici Centralne izborne komisije (CIK) BiH od četvrtka će privremeno biti blokiran pristup izjavama o imovinskom stanju kandidata i izabranih članova organa vlasti, izjavila je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.
Prema njenim riječima, pristup imovinskim kartonima političara bit će blokiran sve dok se Sud BiH ne riješi upravni spor koji će CIK pokrenuti.

"Pravo upravnog spora imamo po osnovu rješenja koje smo dobili od Agencije za zaštitu ličnih podataka o odbijanju kao neosnovane naše žalbe na nalaz Agencije da smo prekršili zakon o zaštiti ličnih podataka, a kojim nam je naloženo da skinemo sa naše web stranice izjave o imovinskom stanju", objasnila je Pirićeva ističući da obje ove institucije samo rade svoj posao.

Ona je dodala da je rješenjem Agencije za zaštitu ličnih podataka o odbijanju žalbe CIK-u ostavljena mogućnost da pokrene upravni spor pred Sudom BiH.

"Jutros je dat nalog kolegama da pripreme potrebni materijal za pokretanje upravnog spora", rekla je Pirić, ali nije mogla precizirati kada će materijal biti dostavljen Sudu BiH.

Agencija za zaštitu ličnih podataka naložila je CIK-u da sa svoje službene web stranice skine imovinske kartone uz stav da se njihovim objavljivanjem "krše principi obrade ličnih podataka, a prije svega princip pravičnosti i zakonitosti, te princip mjere i obima podataka neophodnih za ispunjenje određene svrhe".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: