Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedavni dogovor trojice lidera na sjeveru Bosne samo je otkrio vrh leda: Bosna i Hercegovina je dovedena pred uništenje, Bošnjaci i Hrvati gube 50% teritorije na kojoj su živjeli prije agresije; stotine hiljada izbjeglih se nikada neće moći vratiti na svoja ognjišta; najavljeni popis stanovništva, podjela državne imovine i zamišljeni novi ustav legitimirat će RS kao 90% srpsku teritoriju koja bi, kao takva, ušla u Evropsku uniju, a jednog dana se otcijepila i izišla iz Bosne i Hercegovine; itd. Na djelu je, dakle, nastavak Drugog svjetskog rata u ovom regionu, cementiranje karađorđevskog „humanog preseljenja naroda“: cca 150 hiljada Srba „humano“ je preseljeno iz Kninske krajine u našu zemlju; Hrvati koji su živjeli u sjevernoj i zapadnoj Bosni „humano“ su preseljeni u Hrvatsku i danas ih u cijeloj Bosni i Hercegovini nema više od 12%; područje današnjeg RS-a je cca 90% naseljeno srpskim življem; najbrojniji narod u ovoj zemlji, Bošnjaci, izgubili su ne samo cca 8-10% svoje populacije, nego i 50% teritorije na kojoj su živjeli i sada se svode na narod koji živi na 23% svoje zemlje i ima 15-20% vlasti u njoj.
Adnan:: Koi si ti kreten, zamisli da ja sad tebi uzvratim za islam istom mjerom.
Adnane, najebu ti se krscani mamare smrdljive lojave! Jebo ti magarac familiju blesavu retardiranu!!
@TVRTKO GLUPANE JEDANA O KAKVOM TI SLJEDECEM GOVORIS,KO CE GA BIRATI I ZASTO GA BIRATI .TI ,IZGLEDA, JOS NA MAGARCU JASES.
@ KRISCANI Koji ste vi majmuni ne mogu da vjerujem,neko vam je dosao s dvije ukrstene klipače i prosuo picu o nekakvom Isusu koji je razapet na klipačama a vi na tu pricu pali i postali katolici.Mora da vas je popiskio i svetom vodicom.Majmuni primitivni,bolje da ste malo pricekali,ne uzimali nikakvu vjeru,i onda presli na islam kao bosanski bogumili.
Dodik izjavljuje: Kajem se zbog svega. \"Eto doći će u Sarajevo. Neklepat će se ćevapa. Slušati priće kako se 400 godina fino živjelo pod Turskom, kako je sve prava raja, kako svaki sarajlija ima prijatelja Srbina i Hrvata (poštenog nositelja Zlatnog liljana). Ošamućen sodom bikarbonom iz jedne poštene desetke Dodik će shvatiti da je Harisova 100% BiH najbolji okvir za pristupanje EU i da je princip jedan čovjek-jedan glas izraz ljubavi prema druga dva naroda. Zalostan zbog svog djelovanja proteklih godina pokajat će se i dati ostavku a posebno će se zahvaliti udruženju B patriota \"Front\" koje mu je otvorilo oči\"
samo reklama! nikoga iz međunarodne zajednice ne možeteužiti jer imaju diplomatski imunitet. a slatki Dodo je već nekoliko sporova sa Bakirom izgubio, lijepo će platiti , čini mi se oko 15000 Km,pa ti tuži dalje. Dodo (što mu tepam ) je prepametan da sve ovo ne zna, ali hajde da se nešto talasa i da se ne spominje razlog kako je počelo, a to je dokumentacija o načinu izgradnje zgrade Vlade RS. a Dragan Lukač kriv što radi svoj posao i postupa po naredbama Suda BiH. zante li koga će Dodo sljedećeg tužiti: Sud BiH i Baraka Obamu.
Kako god bilo, nasim politicarima, a i ostalima, trebamo suditi mi sami, a vi sudite vasima! Ne obrnuto! Ja nikada necu odobriti, ama bas nikada, da neko sudi Srpskim politicarima osim sami Srbi!!! Kraj price svake. Iako ne zivim u BiH, pogadja me tako nesto, zbog mog naroda kom zelim sve najbolje. I ne vjerujem da bi isti taj narod dozvolio da Dodiku padne dlaka sa glave i to sa vase strane!!! Bas mi je odvratno i gadljivo to sto radite.
@@@ Tvrtko i na kraju gotovo u 90% se mogu sloziti s tobom...ovih 10% odnosi se na to da si u zabludi ako mislis da je iko zavistan na bilo sta... prvo - postojanje RS malo koga vise dotice jer znamo da ce sve ove nase Balkanske granice kad tad izgubiti svaki smisao kad se udje u EU, a sve i da se betonskim zidom podijelimo ostajemo tu gdje smo - totalno zavisni jedni od drugih - mi smo osudjnei jedni na druge i dzaba, dijelicemo ovaj prostor jos stoljecima...pa ili nam je zivjeti ili klati se - mislim da je klanja dosta svima... vjeruj mi ja bih bio i sretan da je u RS stanje tako dobro kao sto ti zelis vidjeti i da mogu da vam zavidim. to bi znacilo da sta god pozitivno da se desava da se moze prenijeti i na nas. I obrnuto bi bilo dobro za tebe i sve u RS-u da ima neke pameti i pomaka u FBiH. ali nema prijatelju! Kriminalac je kriminalac i gleda samo vlastiti car...to sto Dodik daje malo vise je i zato sto krade malo vise i to je sve... onda bacaju ove nacinalisticke/populisticke dimne bombe o nacinalnoj ugrozenosti a svismo ustavri ugrozeni samo od njih - mafijasa Imali smo i mi u SA onih koji su davali malo vise nego ovi sada ali sve se to srusi ko kula od karata kad sponzori izvana zaustave pipu. vidjeces!
vjeruj mi smo imali mnogo gore od g. Dodika i on ako krade krade manje ali vise daje nego recimo bilo ko drugi u BiH kako to izvodi to je stvar njegove sposobnosti (ne kazem da ne bi moglo bolje ili vise) ali mi u RS imamo osjecaj da kada ga vi (iz Federacije) napadate da je to iskljucivo iz zavisti a neki iz mrznje prema Srbima i Republici Srpskoj koju mi neizmjerno volimo (to je nasa garancija da cemo opstati tj da necemo zavrsiti kao Srbi u Hrvatskoj ili na Kosmetu) I NIKADA OD RATA NA OVAMO Bosnjacima niko od politicara (predstavnika srpskog naroda) nikada nije valjao ali bas niko nikad mozda tvoje emocije nisu mrznja ili zavist ali na ovom i slicnim forumima mnogim su to dvije osnovne emocije mi ne zelimo nista vise od toga nego da nas pustite da zivimo svoj zivot konstantni napadi na nas nece donijeti nista dobro mada smo svjesni da mnogi dobro i ne zele pozz
@ dk Prepuna si bijesa prema pogresnim ljudima...jer za vecinu Bosnjaka i Hrvata – Dodik i njegov kriminal je nebitan jer i sami moraju da trpe vlastite kriminalce i mafijase na vlasti.. bitno je da smo svi dio istog prostora i da mafija u RS daje krila mafiji u FbiH i da obje te mafije opstaju na vlasti zato sto ljude poput teben uvjere da je udar na mafiju = udar na naciju.. Umjesto sto sebe reduciras na najobicnijeg mrzitelja svgea neSrpskog, pokusaj racionalno razmisljati i shvatices da su i Dodik i svi Federalni mu partneri jedan te isti krug mafijasa i kriminalaca koji rasporodaju nacinalne kompanije, prirodne resurse i sve sto prodati mogu da bi sebi i svojim pajdasima izgradili vile i dvorce, inapunili svicarke racune.... Nije Dodik nista bolji od Brankovica i obrnuto – njih dvojica odlicno suradjuju dok se ti ovdje pojede mrzeci ljudi koji muce istu muku kao i ti...Mozda si ti ponosna na zgradu vlade u BL (nema sta lijepa gradjevina) ali to je napravljneo od tvojih para od prodaje telekome koji kao nacionalna kompanija pripada i tebi – Isto kaos tu je Bosnjacka bagra pokrala hmanitarne donacije namjenje i meni...
I vi bi da tuzite onog koji nesto radi i gradi, kako, on sam zna, jer da bi ista tamo napravio, moras biti madjionicar, ne umjetnik! Zalosno, Lajcak, zalosno...
@ @ tvrtko Postujem tvoje misljenje ma kako se ono razlikovalo od moga, i sugurno se slazem da je komnikacija potrebna i korisna – dokaz smo ja i ti i ova nasa prepiska i ocita motiviranost iss tvoje i moje strane da komuniciramo... Ja ti ipak moram naglasiti jos jednom bitnu razliku izmedju nas dvojice: Ja neprestano cistim vlastito dvoriste tako sto uvijek bez zadrske kritikujem bolesni nacionalizma i kriminal vlasti u federaciji, ne obaziruci se da li vi u RS to radite. Moje orudje za ciscenje vlastitog smeca je slabo i svodi se na moj glas na izborima, razgovori i komunikacija sa isomeisljenicima i neistomisljenicima....ali je barem nesto Nasupro tome, ti sam kazes da ces cistiti svoje dvoriste jedino kada ja pocistim svoje – a u medjuvremenu ces valjda podanicki hvaliti kriminalce i mafijase koji vladaju RS-om samo zato sto su Srbi. Nema nam prijatelju napretka sve dok je tako.....i ne varaj se da je Dodik ista drugaciji ili bolji od ovih „mojih“ federalnih hohstaplear. Dodik je jedino samostalan u raspodjeli mafijaskog plijena p amoze podijeliti i neke mrvice penzionerima i raji...ovi Federalni moraju da dijele tal izmedju sebe pa raji nista ne ostane... I drago mi je da se nesmtaras fasistom i stoga se izvinjavam ako sam te uvrijedio tom etiketom, ali neki stavovi koej ispoljavas su prepuni mrznje prema neSrbima i zasita mirisu na fasizam.
Svezali se Dodika i kako je izgradio zgradu vlade, molim te??? Halo, jeste vi normalni, bog te mazo!!! A sta je sa milijardama dolara humanitarne pomoci kojoj se gubi svaki trag u toj drzavi? Sta je sa pojedincima koji su se enormno obogatili za kratko vrijeme, za koje je Dodik siromah puki, kao crkveni mis? Sa vlasnikom Avaza i slicnih? Ma, ne znam ih sve pojedinacno, znam da ih ima...sta je sa svercom oruzja Harisa Silajdzica i onog Cengica? Sta je sa...neradom...nemarom...korupcijom u svim sferama drustva, kriminalom??? Ebo vam Dodik milu majkicu svima redom, stoko neslana!!! Toliko od mene! Zato sto ne trpim vise gluposti na svakom koraku, proklinjem mjesto gdje sam rodjena i stoku sa kojom sam zivjela, a vi ih jos sve izbacujete na povrsinu i dajete im krila, bagri bjelosvjetskoj, ratnim huskacima koji nastoje postici nesto prljavim metodama poput ovog pritiska na Dodika, kad nisu mogli oruzjem!
Inace vam RS popravlja prosjek u BiH, kao sto stoji u izvjestaju sa sastanka MMF sa Dodikom, sad ocito i to nekom smeta, vi ne podnosite da se radi, gradi i napreduje, nekom ocito to ne odgovara.A cija je to zasluga, a? Vasih secijasa koji pokradose sve cega se docepaju, ni kokosinjac nisu u stanju izgraditi!