BiH
0

Turski predsjednik šetao Sarajevom i posjetio Vijećnicu

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je bio domaćin u šetnji starim dijelom grada Sarajeva predsjedniku Republike Turske dr. Abdullahu Gülu, koji je doputovao u dvodnevnu zvaničnu posjetu našoj zemlji.

Prema službenom protokolu, šetnja sa turskim predsjednikom odvijala se od Vijećnice do hotela Evropa. Tom prilikom gradonačelnik je sa predsjednikom Gülom ušao u zgradu Vijećnice i ukratko ga upoznao sa projektom njene obnove.

Šetnja je nastavila Kazandžilukom gdje je kazandžija Nasir Jabučar turskom predsjedniku u ime starih zanatlija poželio dobrodošlicu i uručio bakrorez Sebilja. Nastavljajući šetnju Saračima, gradonačelnik ga je ukratko upoznao sa obnovom i razvojem grada Sarajeva, a potom su ušli u harem Begove džamije. Turskog predsjednika pozdravio je i nekadašnji igrač u turskom "Galatasarayu“ Tarik Hodžić.

Kao član državne delegacije koja je domaćin predsjedniku Republike Turske gradonačelnik Behmen je jutros na Međunarodnom aerodromu Sarajevo učestvovao u svečanom dočeku predsjednika Abdullahu Güla.