{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turiste u Banjoj Luci čekaju novi info-terminali

27.4.2012. u 16:50
325
22
Turiste u Banjoj Luci čekaju novi info-terminali
325
Ovih dana u Banjoj Luci je u toku instalacija prvog savremenog info-panoa ili terminala, koji će turistima pružati internet pristup karti grada i informacijama o kulturnoj i ugostiteljskoj ponudi.
Digitalni info-terminal je postavljen u samom centru grada na Vrbasu, to jeste na spoju Trga Krajine i Gospodske ulice, a uskoro bi ih trebalo biti postavljeno još nekoliko.

Banjalučka Turistička organizacija za ovu namjenu je osigurala 40.000 KM, a sa 10.000 KM projekt je podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

Informativni pano se realizuje na dva LCD displayja, a sama aplikacija se sastoji iz nekoliko cjelina, koje funkcionišu kao jedna.

Kako je saopšteno, osmišljena je tako da posmatraču, odmah po dolasku pred pult, prikaže mapu Banje Luke u cijelosti, dok se na drugom dijelu ekrana nalaze meniji, u kojim posmatrač može odabrati kategoriju koja ga interesuje u tom trenutku (npr. muzej, pozorište, hoteli, restorani, klubovi, kupovina...).

Kompletan sistem je zasnovan na touchscreen tehnologiji, tako da posmatrač može pristupiti isključivo elementima aplikacije koje je odabrao.

Brojni građani posljednjih dana su se zaustavljali pored panoa, postavljajući jedni drugima pitanja o čemu se zapravo radi.

U Turističkoj organizaciji Banje Luke su naveli da će detaljne informacijae o korištenju savremenih turističkih terminala biti poznate nakon što pano bude testiran i potpuno pušten u rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: