Yunus Emre institut
23

Turci poklonili iftar Mostaru, prisustvovao i gradonačelnik Ljubo Bešlić

Piše: R. D.
Bešlić i Capar (Foto: R. D./Klix.ba)
Bešlić i Capar (Foto: R. D./Klix.ba)
Generalni konzulat Republike Turske, Institut "Yunus Emre" Mostar i Općina Bursa organizirali su tradicionalni Iftar prijateljstva za postače u gradu na Neretvi. Iftaru je prisustvovali čelni ljudi Mostara i Burse.

Dogradonačelnik Burse Mehmet Kursat Capar kazao je kako je sretan da je večeras u Mostaru na iftaru, koji postaje tradicija u zemljama Balkana.

"Zahvala svim organizatorima, a posebno gradonačelniku Ljubi Bešliću kao domaćinu u ovom gradu što su nam pružili priliku da u ovom predivnom ambijentu s ovako dragim ljudima organizujemo jedno ovakvo okupljanje", kazao je Capar.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić bio je pun hvala za goste iz Turske na organizaciji "iftara, jednog druženja i zajedničke večere".

"Očekujemo da naši odnosi koji su dobri budu sve bolji i da ćemo ovu tradiciju njegovati i u budućnosti na dobrobit svih građana Mostara. Ova večera i druženje sigurno će doprinijeti još nekim pomacima u budućnosti", izjavio je Bešlić.

Na iftaru su prisustvovali brojni građani Mostara, predstavnici javnog i političkog života. Iftar je bio zamišljen na platou ispod Starog mosta, ali je zbog lošijeg vremena organiziran u prostorima Instituta.