BiH
319

Tuka kod Izetbegovića: Vrhunski sportisti trebaju veću pomoć države

Piše: E. M.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najbolji atletičar naše zemlje Amel Tuka posjetio je danas sa predstavnicima Atletskog saveza Predsjedništvo BiH, gdje ih je primio Bakir Izetbegović.

Uz uručivanje simbolične novčane pomoći, na ovom sastanku je razgovarano o stanju u kojem se vrhunski sportisti u BiH nalaze, s akcentom na atletičare.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, te načelnik Općine Zenica Husein Smajlović, koji su člana Predsjedništva BiH informisali o aktivnostima koje se provode u pripremama za Svjetsko atletsko prvenstvo u Pekingu ove godine.

Sagovornici su se složili da dosadašnji uspjesi bh. sportista trebaju predstavljati dodatni motiv institucijama u Bosni i Hercegovini da značajnije podrže vrhunski sport i sportiste.

Izetbegović je istaknuo da sportski uspjesi Amela Tuke imaju značaj za naše društvo u cjelini, kao i za dalju afirmaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH Tuka je sa načelnikom Zenice na ručku odvojeno razgovarao insistirajući da se podršci vrhunskim sportistima posveti više pažnje na mjestima gdje se odlučuje o podjeli novca.