Tereti ih 17-godišnjakinja
0

Trojica Zeničana u zatvoru zbog optužbi za silovanje u Makarskoj

Klix.ba
Makarska
Makarska
Trojica državljana BiH završila su u zatvoru u Makarskoj u četvrtak, nakon što ih je 17-godišnja Norvežanka optužila za silovanje.

Pritvorena su trojica Zeničana i to Sanel A. (25), Mirsad Š. (30) i Mirza F. (23) protiv kojih je podnesena krivična prijava za silovanje. Jedan od privedenih je tokom ispitivanja zamolio da se o cijelom događaju izvijesti Ambasada BiH u Hrvatskoj. Uhapšeni nisu uzeli privatne advokate, nego su od suda dobili branioce po službenoj dužnosti.

Zeničani, kako piše Slobodna Dalmacija, ne negiraju da je maloljetna Norvežanka došla u njihov apartman u Makarskoj, u kojem su odsjeli, ali njihova se priča drastično razlikuje od priče maloljetnice, koja je prijavila silovanje i to na nagovor oca, kada je, nakon nemilog događaja s pomenutom trojicom, krvava došla kući.

Zasad nije poznato jesu li njih trojica djevojku silovali. Ona je u prvoj verziji svog iskaza govorila o jednom mladiću koji je to napravio, a kakva je bila uloga drugih za sada se ne zna pouzdano.

I kod oštećene djevojke i kod dvojice prijavljenih pronađeni su tragovi alkohola u krvi. Sa mjesta događaja izuzeti su tragovi bitni za istragu, koji su poslani na vještačenje.