Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodine Trnka, mjenjaj taktiku! Ode nam Bosna u p.... materinu. POZURI.
Proces je počeo i neće nestati. Promjena će biti samo je pitanje koliko će to trajati u prlamentu. Iza svega stoji ambasada SAD-a i EU. Podrinjci se bune jer treba da se utope u sarajevsku regiju prema preporukama komisije.
stranka koja podrzi ovo >>da se njihova primanja učine zavisnim od prosječnog ličnog dohotka ostvarenog u Federaciji, odnosno kantonu."Poslanici treba da dijele sudbinu građana i neprihvatljiva je odredba koja postoji u sadašnjem Ustavu Federacije da se plaće poslanika ne mogu smanjivati"
Niko ne traži prekrajanje, nego potpuno ukidanje kantona u Federacijui, ako je cilj urediti sistem da bude efikasan. Uostalom ne morate ništa ni raditi, prepišite sistem uređenja RS, ako ste sposobni i za to.
Jedino realno i održivo rješenje je podjela na tri entiteta. Samo tada će političari biti direktno odgovorni, svaki pred svojim narodom i biračima. Sve ostalo je samo gubljenje vremena, jer je to neminovnost.
kantone treba skroz ukinuti, oni samo sluze strankama prije svega SDA-u i SBiH koje su 20 godina preko kantona punili svoje starnacke budzete
...živ bio, nemoj se ničim "bavit"..."obavio" si svoje dopuštanjem nacionalnih stranaka 90-e...