Nema pardona
241

Trivić: Nisam popustljiva prema Sarajevu, "udarala" sam na Izetbegovića kao i na Dodika

M. G.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS-a Jelena Trivić rekla je da misli da će joj protivnik na izborima biti lider SNSD-a Milorad Dodik i da se ne boji duela s njim.

Trivić je u intrevjuu za Nezavisne novine rekla da je svjesna da dio naroda prema Dodiku ima neki vid strahopoštovanja, ali ne i ona.

"Ne mogu umanjiti da je već dugo na vlasti, da vodi najveću stranku, da je neprikosnoven u svojoj stranci, ali za mene nije neprikosnoven i nemam prema njemu pardona. Ja ne mislim da se trebam fokusirati na njega, nego na ono što nudim građanima. Ne želim zamijeniti Dodika, ja želim da budem sve suprotno od njega", kaže Trivić.

Dodala je da opozicija nije popustljiva u odnosu na Sarajevo ili međunarodnu zajednicu rekavši da je u više svojih izjava politički udarala i na Bakira Izetbegovića i SDA kao drugu stranu te iste medalje.

"One koja zajedno sa SNSD-om diže političke tenzije, gdje svako pljačka svoj narod, a korupcija cvjeta. Ne mislim da mi iko može napakovati neko izlaženje ususret bošnjačkoj strani, ali sam ipak neko ko kaže da treba razgovarati i tragati za kompromisima. Ne vidim kako BiH može opstati u dvije krajnosti - SDA u BiH bez entiteta i SNSD-a koji uporno negira postojanje BiH", dodala je Trivić.

Naglasila je da se time dovodi u opasnost sam entitet RS, ako se ide u takav vid radikalizacije.

"To u ovom historijskom kontekstu nema nikakve izglede na uspjeh. Ove dvije krajnosti narod treba odbaciti na izborima, istakla je Trivić.