BiH
28

Tribina SDA u Kladnju: Bakir Izetbegović je državnik kakvog Bošnjaci trebaju

FENA
Javna tribina Stranke demokratske akcije (SDA) održana je sinoć u sali Doma kulture u Kladnju, gdje su prisutnim članovima i simpatizerima predstavljeni kandidati SDA za predstojeće oktobarske izbore.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da vlast u protekle četiri godine nije postigla očekivane rezultate.

„Olako su prepuštali i prodavali ono što smo mi mukotrpno sticali, a za neke privremene trgovine i ministarska mjesta. Zato je vrijeme da odu“, kazao je Izetbegović.

Naglasio je da će osnovni prioriteti SDA biti očuvanje teritorijalnog suvereniteta BiH, jačanje države i razvoj ekonomije.

„Zato nam je potrebna nadmoćna pobjeda SDA koja će biti uvod u druge pobjede koje slijede-pobjedu protiv nezaposlenosti, korupcije i kriminala, lošeg zdravstva i školstva“, kazao je Izetbegović.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Kladanj Senad Selimbašić je pozvao prisutne da se ujedine i daju šansu kandidatima SDA, a posebno da daju podršku kandidatu za člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

„Bakir Izetbegović je u proteklom mandatu pokazao da je pravi državnik kakvog Bošnjaci u ovom trenutku trebaju“, kazao je Selimbašić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.