BiH
181

Sarajlić: Samo Bakir Izetbegović može donijeti stabilnost i ulaganja u BiH

Klix.ba
U prepunoj kino sali u Jablanici večeras je održana javna tribina Stranke demokratske akcije (SDA) koju su organizirali Općinski odbor SDA Jablanica i Kantonalni odbor SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prisutnim se obratio kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je podsjetio na velike zasluge rahmetli predsjednika Sulejmana Tihića.

"Rahmetli Tihić svim patriotama ostavio je u amanet da čuvaju Bosnu i Hercegovinu, da rade na njenom razvoju i napretku", kazao je Izetbegović.

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić kazao je da se oduvijek u SDA osjetilo jedinstvo i da je siguran da će se to jedinstvo pokazati i 12. oktobra, posebno kada je u pitanju izbor za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"Izetbegović nije 'lupao po prstima' ni Beograd ni Zagreb, nego je išao i Nikoliću i Josipoviću i jasno im rekao da Bosnu niko ne može dijeliti. Samo Bakir Izetbegović može donijeti stabilnost i nove investicije u našu zemlju", istakao je Sarajlić.

Građanima se obratioi Ajdin Teletović, predsjednik OO SDA Jablanica, koji je još jednom podsjetio zašto je važno glasati za kandidate SDA na predstojećim izborima.

"Izgradnju države BiH ne smijemo dati političkim neznalicama koji su u protekle četiri godine razgradili i ono već izgrađeno. Posao izgradnje i jačanja države mogu raditi samo oni koji su izvojevali mir, prestanak ubijanja i razaranja, te obnovili zemlju", kazao je Teletović.

Na skupu su predstavljeni nosioci listi SDA Jablanice i HNK za predstojeće opće izbore, saopćeno je iz SDA.