Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PLATA TRGOVICMA TREBA BITI KAO U DM-U,U DM TRGOVAC IMA 1600 KM PLATU+13 I SVE PRIVILEGIJE.BOSANSKE GAZDE UGLEDAJ TE SE NA DM I NJIHOV NAČIN POSLOVANJA OSTAT ĆE TE BEZ RADNIKA AKO OVAKO NASTAVITE!
@pa npr Bingo ima ogroman broj poslovnica po BiH i toliki godisnji profit pravi da svim radnicima moze isplacivati bez problema 1600 maraka plate a mozda i vise. Ali ono o cemu mi ne pricamo je to da drzava ima izuzetno velike namete jer za platu od 1600 ti drzavi moras placati 3200 po radniku. Kad bi se malo to korigovalo plate bi automatski porasle svima ali treba nehljebe hraniti.
Lakše je uletiti na državne jasle, nego u DM
Eto sad baš prvi maj da protestuju nemojte sad ćete političarima pokvariti praznik dase još i sa vama smarju sa egzotični destinacija .vama će bit ljepse pored rijeke malo roštiljat .važno je jedan dan dase proslavi oni 364 kako bude nek nema rata .
dajte otkaze KOLEKTIVNO.. drugog rješenja nema.
Kome cete protestovati?? 1.maja nikoga u Institucijama BiH
Samo jako ! Hocemo bolje plate i bolje uslove rada, trgovci pokrecu ovu drzavu !
zasto ne protestvuju trgovci u RS u zato sto im je veca plata nego trgovcu Federaciji za to sto im subote ne ula ze u godisnji odmor. Zato sto nece raditi ni 2.maj a prvi da ne govorimo. To je kriv sindikat trgovaca koji šuruje sa upravam lanaca. Zasto Konzum Merkator Bingo u RS ne rade drugi maj a u FBIH rade. Hvale se da je u FBIH bolje a nije trgovcima u RS je bolje pa u Konzumu se obraduju kad ih prebace iz Sarajeva u Lukavicu.
100% tacno
Trebaju izaći građani koju pljačka mafija tipa Binga koji nema konkurenciju,uvoze meso iz poljske i povrće iz niodaklevaca,zadnje smeće prodaju pod parolom domaćeg po basnoslovnim cijenama.Vidi se da su se orodili sa Brankovićem lopovu po zakonu.
kome ce za 1 maj... kad ce uhljebi i politicari biti na egzoticnim destinacijama..treba prije 1 da im sve pokvare
@Celebrate DM ima puno manje radnji od Binga,Konzuma,Amka itd ali i naravno manje radnika.Na osnovu toga i prihod i profit su im srazmjerno manji ali za razliku od gore nabrojanih DM poslodavci rade po pravilima njihove maticne firme i u skladu sa tim uposlenici imaju dobra primanja i druge benefite za razliku od radnika u nasim firmama koji se izrabljuju do maksimuma i vlasnicima ostvaruju enormno visoke profite.
Sam vi izlazite,ja pripremam rostilj janjca kraj vode malo koju popiti,nisam lud praznik da demonstracije trositi vrijeme ko n zapadu,mi smo najpametniji,sta oni znaju sta je zivot..
SDP-a se deklarise k'o stranka koja se, ko fol, brine za radnike....na celu kolone ce biti: Nikšić, Masic, Magazinović, Helez....ako ne budu pijani
Ma radnici imaju sva prava svijeta a u BiH nista radniku ne mozes reci ali nista , neradnici otvorite firme pa izadjite na proteste , necete jer necete imati kad da jedete jer neradnici nece da rade !
Ma i vas na onu stvar sve….prvo Bog zna koliko mlao će Vas se okupiti, drugo 30 godina šutite, krijete se svi redom, vlast vas handri najmanje plate, najmanje penzije, zdravstvo, obrazovni sistem, korupcija sve 0 bodova, naselit će ljudi iz Indije i Bangladeša i neka će kad nismo samoodrživi, samo se manite šuplje vašeg ukazivanja za bilo šta