Komentari (371)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto ne trazite hrvatski entitet i u RSu?!
bhrealnost3 ili u Cileu ili Argentini moze i u njemackoj jako lijepa bogata zemlja...Srbi neka traze u Chicagu ja sam poslao pismo kraljici hocu bosnjacki entitet u Svedskoj ps ne znam sto su svi navalili na Bosnu???
ovo je sramota! U crkvu se ide da bi se slušala riječ Božija,a ne da se usred propovijedi iznverviram jer mi priča i politici,ustašama,partizanima! Zato i je sve manje mladih na misama
Sta je bilo? Crkva podjeljena na katolike i inkvizicionare? U 21-om stoljecu?
Zahvaljujuci Alijinom Malom, koji vrjedno radi , raspad BiH dobija na tempu . Jos malo i mrcina ce skoncati , bas ko i YUGA onomad . Tri neprijateljska naroda da zive u zajednici ?! Pa ne ide to .
Tesko da se o preustroju i FBiH a kamoli BiH moze dogovorit, ali se zato mozda moze o predsjednickim izborima: https://www.youtube.com/watch?v=jENwfy9QP40&t=187s Da se bar nesto pokrene i o drugim stvarima bi se moglo lakse.
moze biti BiH samo bez entiteta a drugacije nikako, i ova dva su previse.. i kantoni i entiteti ogulise gradjane do gole koze, zasto ih imamo kad su potpuno beskorisni za zivot obicnog covjeka a tako puno kostaju???
Kao što vidimo Bošnjaci nama žele nestanak, trebamo im odgovoriti na ovo jer u miru žele ono što nisu stekli u ratu! SAMO HRHB!
@MiloradIzetbegoni Zato jer je ovo moja zemlja a ne Turska a ni arapska, odi ti kod svog Sultana! Prevelika zemlja, samo jedan otok ima turizma kao cijela Hrvatska! Sve najbolje!!!
...unitarizam neće proći. jer nam ne treba jedan "država to sam ja".
Religija nema sta da trazi u politici. Zato i jesu sranja svuda po svijetu.
Bosnje na aparatima 0-24h
dj... - šta je onda ovo pištanje, vrištanje i prijetnje od strane Srba Ivanića, Dodika, Čovića i ostalih preko Drine?
ovo je ok. dio Hrvata ta pravi treći entitet, dio za regije, dio federalizaciju na cijelom području bih.....tako se to radi. u cijeloj ovoj krizi i nakon nje, međunarodna zajednica će udovoljiti jednoj a nama paše svaka. i.vi mislite da se oni svađaju, hahahaha :)
sta ima crkva s tim?
Hrvatima se žuri da naprave treći entitet dok ih još malo ima u Bosni. Uskoro će ih nestati pa onda neće biti ni potrebe za entitetom. Želja i namjera im je pripojiti zapadnu i južnu Bosnu Hrvatskoj , da tako ojačaju primorsko zaleđe hrvatske obale Jadrana.
To je i normalno.
Ko ce bola nestati... Hrvati drze po katastru najvise zemlje u BIH!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
. Najveci zagovornici podjela mrznje i fasizma na ovim podrucjim su vjerski celnici.
Ovo je najveći ustaša unutar katoličkog klera u BiH. Ovom ni Stepinac ne bi mogao biti pripravnik.
Iako sam agnostik, te smatram da je svima njima mjesto za oltarom, a ne u politici, ipak, ako moram birati onda sam strani stavova i prijedloga biskupa Perića. Naime, ako čovjek pomno pročita što on predlaže i traži, to su ništa drugo nego osnovna demokratska prava, koja bi svaki konstitutivni narod trebao imati. Ali na žalost to tako nije sa Hrvatima u BiH odnosno F BiH, pa nam je poraditi na tim osnovama demokracije...
@Stjepan III. Nisi ti agnostik, neg te to vjera pradjedovska, starih krstjana bosnjana, zove k sebi. Otrgnite se napokon od pape i vatikana koji je slao svoje krstase u vise navrata na vase pretke u namjeri da ih pokatolici, na kraju su uspjeli ali su prije toga pobili na desetine hiljada tvoga roda. Na zalost, kao i s vlasima, koji su veci srbi od srba, tako ste i vi postali veci katolici i od pape samog
@domi Poturica Bože mili, oksimoron on je živi. Crkvu bosansku spominje, polumjesec i zvijezdu uzdiže. Dida bosanskog prisvaja, dok Allahu on se klanja. Na Tvrtka se on poziva, dok sina Muhamedom naziva. Crkveni toranj krati, od njega minaret gradi. Crkvu bosansku je rušio od nje džamiju gradio. Bošnjaštvom se diče, identitetom na Turčina liče. Vole jezik bosanski, Allahu se mole na arapski...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Podržavam i jednog i drugog
@ArgonautSorabD Što šta je sa Srbima, uvijek se možeš dogovoriti s njima.
@ArgonautSorabD jes jes misliš na one Srbe koji su bježali iz Zenica za Busovaču i Vitez koje smo spašavali