Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@sos Oni balavci što su držali onu zastavu na utakmici Široki - Sarajevo su bez mozga i ono bi se, prije moglo protumačiti na drugi način. Ono je po meni bio protest zbog neriješenog hrvatskog pitanja. Balavci su vjetojatno tražili kojom zastavom će što više provocirati i nažalost im je to uspjelo. A što se ti če rata, Hrvati su od bošnjačke ruke stradali jednako kao i Bošnjaci od hrvatske. Da su Hrvati planirali taj rat i da ne bi naoružavali Bošnjake pa poslije ratovali. A što se tiče trećeg entiteta uopće se ne radi o otcjepljenju. Pa Hrvatima je jasno da žive u BiH. I uostalom nemoguće bi ga i bilo odcijepiti, treći entitet bi bio razasut po cijeloj BiH. Tu se radi više o administrativnoj dijeljenju na tri entiteta.
@trevg Citas komentare povrsno.Nisam nazvao sve Hrvate iz Hercegovine fasistima al da Vas ima to je fakta koju priznaju cak i u ZG.Dokaz je i utakmica u Sirokom i ona zastava.Dakle ima Vas i takvih neosporno je.Procitaj knjigu od Ive Komsica pa ces vidjeti da je Mato Boban Bosnjacima Hercegovine namijenio hladne vode Neretve.Po planovima istih tih fasista Bosnjaci nemaju sta da traze u Hercegovini.Dogovor o podijeli BiH je poznat svima a dokaza o tome ima u svakom cosku BiH.Nije uspjelo na nasu srecu.Nije mi jasno kako mozete sada traziti naklonost i razumijevanje Bosnjaka kojima ste namijenili hladne vode Neretve i radili sasvim otvoreno na njihovom istrebljenju zajedno sa BG?????? Licemjerno do boga.Sto se entiteta tice jasno je i budali da je to put ka otcjepljenju kao sto u ostalom i RS radi.Kako mislite od Mostara napraviti stolni Hrvatski grad kad je tamo Bosnjaka 50%?????? Bas bi se oni prijatno osjecali. Pa poznam neke Bosnjake povratnike u Capljinu.Nije im bas prijatno zanocit
@sos Fašist si ti koji sve ljude iz neke regije naziva fašisti. Kad ti to budeš mogao razumjeti onda ćeš i moći nešto normalno reći. Fašizam znači isključivost, a ti isključuješ da u Hercegovini ima itko normalan. Po tome ti dokazuješ da si fašist. Gledaj, Hrvati su konstruktivni, za razgovor, za sve opcije. Ne mora biti treći ako se nacionalno pitanje riješi na drugi način. Ali dosadašnja praksa je pokazala da neki drugi način ne ide. I ti nisi razumio šta znači treći entitet. U treći entitet bi ušle sve općine s hrvatskom većinom. Dakle tu je dosta općina iz Srednje Bosne. Po tebi znači da sad Sarajevo brine o Hrvatima u Hercegovini i da se mi ne moramo brinuti?
Dejton je polazna tačka,ni meni se ne dopada,daleko od toga ali znaju se procedure i metodi.Sva priča o recimo trećem entitetu je suvišna ako nemamo viziju kako izgledaju prvi i drugi i eventualno četvrti ili peti.BiH-u je potrebno preustrojiti ali s obzirom da je Dejton mnoge stvari\"zakovao\"ići će teško,to je realnost a sva ostala priča je magla.
Jako su interesantni ovi fasisti koji bi iz etnicki cistih \"hrvatskih\" teritorija vodili brigu za hrvate koji tamo ne zive.Hrvat iz Gruda vodi brigu za Hrvata u TZ ili BL.Hahaaaaaa .Pa vi vodite brigu samo o svom selu a i to niste sposobni jer za svaku sitnicu trazite pomoc Hrvatske.Dajte nam prava,dajte nam puteve,dajte nam domove zdravlja.Pa gulite Hrvatsku evo 20 godina a ovamo bi vodili brigu za Hrvate po Bosni.Hahaa Pa hercegovci su prodali Hrvate u Posavini.Provozaj se malo po Plehanu kod Dervente pa pogledaj malo stvarnost.Predivan kraj koji su naseljavali velikom vecinom Hrvati.Ogroman prostor potpuno prazan sa spaljenim kucama Hrvata i sa kojom obnovljenom crkvom.Jadnici iz Hercegovine ne vidite dalje od svog nosa.Pomogli ste na Plehanu Hrvatima pravo.Jadnici trazite od RS ono sto je vase i ne otimajte od drugih.Jadnici vi bi vodili brigu o nekome iz tih kamenoloma.
@trewg......jok ti ces se pitati .....bice treci kad na vrbi rodi magarac !!!! Pokusali ste silom i zlocinima pa nije islo....cak sta vise da niste Vasingtonski potpisali sa nama ne bi od vas nista bilo......pa ste pokusali sa Jelavicem da ozivite taj kvaziprojekt pa nije moglo......sto mislis da ce moci sad ili bilo kad........vidjeli smo mi sa genocidno sumskom sta znaci entitet .....u ovoj drzavi entitet ne znaci zastitu nacionalnih interesa vec zastitu etnickog ciscenja i genocida......separatizam.......zato je svako insistiranje na jos jednom vasem privatnom ercegovackom ....unaprijed osudjeno na propast !!!!! SIKTER........ENTITET=BLENTITET=POKUSAJ SECESIJE
@zeleni zub Nećeš se ti pitati. A zloćine su jednako radili i Bošnjaci nad Hrvatima samo što drže medije i sudstvo pa se malo može čuti o tome. Ali znate vi svi to samo glumite uvijek neka nevinašca i žrtve. Zato baš treba treći, radi medija i sudstva.
Necete ga da budemo realni i iskreni dobiti nikada.....kao prvo zato sto ste ga stvarali na pogresan nacin......logorima ....protjerivanjem ...paljenjem....rusenjem......a kao drugo zato sto smo mi koji to ne zelimo i koji to nikad necemo dozvoliti....JACI OD VAS !!!!! SIKTER
@sos Da najveći zagovornici trećeg entiteta su Hrvati koji žive u većinski hrvatskim područjima. Baš zato jer im ta lokalna većina ne znači ništa na nivou države jer Bošnjaci preglasavaju Hrvate gdje god hoće, biraju im člana predsjedništva, odlučuju kako će se trošitit porez itd. Zato treba treći.
@sos Da najveći zagovornici trećeg entiteta su Hrvati koji žive u većinski hrvatskim područjima. Baš zato jer im ta lokalna većina ne znači ništa na nivou države jer Bošnjaci preglasavaju Hrvate gdje god hoće, biraju im člana predsjedništva, odlučuju kako će se trošitit porez itd. Zato treba treći.
biće gusto biće 0:3
Konstitutivan znači utemeljiteljski. Znači Srbi, Bošnjaci i Hrvati su utemeljitelji Bosne i Hercegovine. A Bošnjaci umišljaju da su samo oni. To je razlika između Hrvatske, Srbije i BiH. U Hrvatskoj su utemeljitelji Hrvati, a u Srbiji Srbi kao što su u Francuskoj Francuzi. Bošnjaci mogu imati svoj entitet kao i Srbi i Hrvati. Svi drugi narodi imaju zagarantirana sva prava po međunarodnom pravu kao što ih imaju svi narodi u nekoj uređenoj državi koji nisu konstitutivni.
@Englez Sta ti znas o Titu,PASCE jedno
AKO će bošnjaci imati zagarantovana prava u tom trećem entitetu i hrvati u prvom ili drugom nebitno sa bošnjačkom ili srpskom većinom,naravno to važi i za srbe,zašto onda biti protiv,kartu bih na sto i udaraj entitetske granice,naravno kartu CIJELE bih,ako će to donijeti mir i prosperitet
Sta to znaci \"Konstitutvni\"?????? Svi su u BiH konstutivni.Kako to da neko ko nije Bosnjak,Srbin,Hrvat nije kostitutivan??????Ova rijec je komunisticka floskula.Romi su u BiH odvajkada i sad treba neko da kaze da nemaju nikakva prava jer nisu konstitutivni. Jasno je ko dan ko se bori za entitete kao ciste teritorije.Fasisti i oni koji iz dna duse mrze sve sto drugacije.Taj film smo nazalost vec gledali u zadnjem ratu.