{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebinje: Uspješno odgovoreno izazovima

S
23.5.2012. u 15:04
0
1
Trebinje: Uspješno odgovoreno izazovima
0
Trebinje: Uspješno odgovoreno izazovima
Trebinje
Skupština opštine Trebinje usvojila je danas izvještaj o radu načelnika opštine i Administrativne službe u prošloj godini u kome je zaključeno da je na najbolji način odgovoreno svim izazovima.
Podnoseći izvještaj o radu, načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk zaključio je da je prošla godina bila u znaku nepovoljnih ekonomsko-socijalnih okolnosti uzrokovanih globalnim kretanjima, te da Administrativna služba nastojala da se amortizuje pritisak krize na živote građana.

"Smatram da smo odgovarajućim i realnim pristupom problemima, izborom prioriteta i politika djelovanja, uspješno i na najbolji mogući način odgovorili izazovima koje je donijela 2011. godina", istakao je Ćuk.

Milenko Krunić je u ime Kluba odbornika PDP-a i Demokratke partije ocijenio da je u izvještajnom periodu urađeno mnogo, ali nedovoljno u odnosu na potrebe, te da se kriza koristi kao izgovor za tešku socijalno-ekonomsku situaciju.

Krunić je istakao da smatra neprihvatljivim stalno smanjenje rashoda na kapitalna ulaganja i pojasnio da je obim ovih ulaganja već milion i po maraka u zaostatku u odnosu na iznos planiran Strategijom razvoja opštine Trebinje.

Skupština je usvojila i izvještaj o izvršenju budžeta za 2011. godinu, u ukupnom iznosu 18,4 miliona KM, a u kojem je navedeno da su u prošloj godini ostvareni prihodi od 15,1 milion KM, odnosno pola procenta više od planiranog u rebalansu, ali i čestiri procenat više u odnosu na ostvarenje budžeta u godini prije.

U izvještaju je navedeno da su poreski prihodi realizovani skoro tri procenta više od plana u rebalansu, a čak 19 posto više u odnosu na izvršenje budžeta u 2010. godini, dok su neporeski prihodi ostvareni na nivou 97 posto od plana.

Skupština opštine donijela je odluku o promjeni Statuta opštine kojom se u skladu sa novim izbornim zakonom RS-asmanjuje broj odbornika Skupštine opštine Trebinje sa 31 na 27 mandata.

U obrazloženju je navedeno da po novim rješenjima izbornog zakona skupština u opštini sa približno 29.000 birača treba da ima 27 odborničkih mjesta.

Odbornici su donijeli odluku o određivanju lokacije za izgradnju reciklažnog postrojenja na području opštine Trebinje, koja bi, prema riječima načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Stevana Bekana , smanjilo količinu otpada na deponiji "Obodina" do 50 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: