{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebevićka žičara: Uskoro rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

11.8.2015. u 15:02
34
33
Trebevićka žičara: Uskoro rješavanje imovinsko-pravnih odnosa
34
Trebevićka žičara: Uskoro rješavanje imovinsko-pravnih odnosa
Administracije Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo su apsolutno opredijeljene da građani bh. prijestolnice dobiju žičaru, istaknuto je na danas održanom sastanku u prostorijama Gradske uprave Sarajeva kojeg je vodio zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović sa saradnicima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sastanku su prisustvovali Edmond Offermann, koji je donirao novčana sredstva za nabavku motora i upravljačke jedinice za Trebevićku žičaru i Mujo Fišo, kantonalni ministar saobraćaja.

U narednih mjesec dana, kako je rečeno na današnjem sastanku, Kanton Sarajevo će ponuditi sporazum kojim će se regulisati imovinsko-pravni odnosi, prava i obaveze između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i KJKP Gras, a u vezi su sa realizacijom Projekta Revitalizacija Trebevićke žičare.

"Ništa nije sporno. Pripremamo sporazum kako bi riješili, u ovom trenutku, jednu od ključnih stvari a to su imovinsko-pravni odnosi. Ovim sporazumom, koji treba da potpišu predstavnici Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i Grasa, stvorit će se preduslovi za nastavak izgradnje žičare", kazao je ministar Fišo.

Na temelju toga ali i provođenja drugih potrebnih aktivnosti na realizaciji ovoga projekta u narednom periodu, donator Offermann je istaknuo da je spreman da produži rokove i poslije decembra 2015. godine, a koji su zacrtani Memorandumom o sporazumijevanju, potpisanim u oktobru prošle godine.

Učesnici današnjeg sastanka su se složili da Grad Sarajevo i dalje treba biti lider ovoga projekta s obzirom da će Offermannova novčana donacija isključivo biti data Gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: