Komentari (374)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci da vidimo.. Ona podloga za jogu od gume, njih 10 se skupi i uvijaju se po podu sat vremena i to je u redu. Dodje 5-6 arapa, turista, sta li vec, stave postekiju i hajmo reci uvijaju se po podu, ne govore nista, niti kome sta rade, to traj 3 minute i to je problem. Nisam vjernik, ali nije mi jasno ovo nikako.
Isto kao hidzab. Marama kao modni detalj na glavi ne smeta, marama kao vjerska obaveza smeta. Nazovimo stvari pravim imenom. Recite fino mrzimo islam i to je to.
Sutra idem na ovom mjestu pored table klanjati svih pet namaza, da vidim koji ce c*tnik da mi zabrani?
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Ne kontam sta je priblem, odrastao sam u sarajevskoj mahali, i znam 100% da se nikada u Sarajevu nije klanjalo po livadama dok ne dodjose ove bradonje podrezanih pantola.
Stari ljudi su uvijek govorili : “ Vjera ne smije nikad izaći iz doma i bogomolje ( crkve, dzamije, sinagoge ) !!! “ Tako bi trebalo biti i to poštovati. Vjera je privatna stvar svakog pojedinca i tako treba i ostati !!!
Obavezno zabraniti nošenje krsta po Baščaršiji!!!
a skinute žene u minićima, razvrat i nemoral? gdje je tabla za to? a da, takve stvari donose novčanu korist. ne cudite se onda sto su vam sinovi narkomani a kcerke prostitutke!
Nismo htjeli drustveno vlasnistvo, zeljeli smo privatno. Na privatnom posjedu vlasnik odredjuje sta se smije, a sta ne, a u skladu sa zakonom. Za one kojima se to ne svidja, postoji jednostavno rjesenje. Nemojte tamo ici!
Vjera je licna stvar. Vjerski obredi obavljaju se u na za to odredjenim mjestima, u bogomoljama, ili u vlastitoj kuci, sto bi bilo pristojno u visereligijskim drustvima kakvo je nase.
A šta ako te vrijeme namaza zatekne na lokaciji gdje nema džamije ili mesđida??? Kako glupo rezonujete stvari...
Privatni posjed, dame i gospodo. Ko krene klanjati, vlasnik ima puno pravo da ga izbaci “na vrat-na nos”. Svako na svom pravi pravila. Ne svidja vam se? Razgulite u dzamije, crkve i sinagoge, pa se molite do mile volje, a ne u covjekovoj povecoj avliji.
A na Manjači vojnici OS BiH normalno klanjaju džume na otvorenom. Što ne dođe desetak policajaca iz Banja Luke da im napišu kaznu? Nisu smjeli naplatiti ni onom hodži koji je sa djecom klanjao na Trebeviću. Još su ga molili da im vrati prijavu zato što je on rekao da će je iskoristiti na sudu.
Potpuno ispravno, postoje mjesta koja su za obavljanje vjerskih obreda a ne gdje tko stigne.
Za šta postoje vjerski objekti? Ako ti vjera nalaže da moraš u toliko i toliko obaviti vjerski obred, onda budi i džamiji, a ne na izletištu.
da je mjesto nije. par metara dalje se služi alkohol.... da ima životinja koje vrše nuždu po tim livadama ... ali ako želim obaviti namaz i u avionu ako želim ne može mi niko zabraniti.
A ko to bgt. obavlja vjerske obrede na Brusu, pa se tabla morala staviti?
e pa hajmo sad dovesti i popove na Trebević, da hoda sa onim kandilom, da osvješta planinu....? pa ne stvarnooooo!
Idete u hriscanski Entitet se klanjat. Nemojte ba to radit po sumama planinama po parkovima po tudjim zemljistima. Ima mjesta za svakog po našim ljepim Mosquema I Srpskoj republici imamo mosque bujrum i u RS. Ne treba ljude vernike kaznjavat može se normalno objasnit ako može to da se obnavlja na placu gdje se to radi Kot svoje kuce tekije džamije imaš I mogucnost ako imaš pahra da to objavljaš u svoj oj vikendici.
Vi ste nepismeni....
Jel zabranjeno i prekrstit se??? Il samo klanjat ili kako već
Da li si pismen ili glup
ja bi zabranio da se neko moze prekrstiti od marin dvora do bascarsije..jao.koji retardizam.braco mila