Federalni MUP
0

Treba donijeti zakon o privatnim detektivima

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nacrt zakona o privatnim detektivima Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je Predstavnički dom Parlamenta FBiH još 23. februara 2010. godine, ali ga Dom naroda do danas nije uvrstio u dnevni red, saopćeno je danas iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlada Federacije BiH je u aktuelnom sazivu, na osnovu Informacije tog ministarstva, na sjednici od 18. aprila prošle godine donijela zaključak kojim je definirano da Vlada podržava ovaj nacrt zakona u tekstu koji je odobrio Predstavnički dom te predložila i Domu naroda da Nacrt uvrsti u dnevni red jedne od narednih sjednica.

Na 41. sjednici Vlade Federacije, održanoj danas, federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš je zatražio da se Vlada još jednom obrati Domu naroda Parlamenta BiH u smislu podsjećanja na zaključak od 18. aprila 2011. godine i stvarnu potrebu da Nacrt zakona o privatnim detektivima FBiH razmotri taj dom na jednoj od narednih sjednica i tako učini neophodan korak u pravcu pravnog reguliranja detektivske djelatnosti na području Federacije BiH.